Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤο μονοπάτι Ο3

Το μονοπάτι Ο3

Πρόσκληση σε φυσιολάτρες να διανύσουν το μονοπάτι Ο3

 

Πρόσκληση προς τους Έλληνες φυσιολάτρες να διανύσουν την διαδρομή του εθνικού μονοπατιού Ο3, απευθύνει ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Αγ. Παρασκευής Κόνιτσας «ΤΟ ΚΕΡΑΣΟΒΟ» Δημήτρης Τέλλης. 


Όπως επισημαίνει στην ανοιχτή επιστολή του «το μονοπάτι Ο3 συνδέει τα Γιάννινα με το Γράμμο. Και είναι ανάγκη να το συντηρήσουμε (σήμανση, καθαρισμός, όπου απαιτείται) και κυρίως να το προβάλλουμε». Τονίζει ακόμη ότι «η ανάγκη για επικοινωνία με ανθρώπους που έχουν κοινές αξίες και παρόμοια ενδιαφέροντα, γέννησε την επιθυμία να σας απευθύνουμε την επιστολή αυτή. Η αγάπη για τη φύση και η διάθεση για την εξερεύνησή της, αποτελούν ισχυρή συνδετική δύναμη για ανθρώπους με ευαισθησία ψυχής και καλλιεργημένο πνεύμα».

 

 

Εθνικό ορειβατικό μονοπάτι O3
Με αφετηρία την πόλη των Ιωαννίνων, το μονοπάτι Ο3 περνά ακολουθεί αρχικά το μονοπάτι προς το καταφύγιο Μιτσικελίου και συνεχίζει περνώντας διαδοχικά από τον Αυχένα του Μιτσικελίου, τα χωριά Δίκορφο, Κήποι, Βίτσα, τη χαράδρα του Βίκου, το χωριό Μονοδένδρι. Έπειτα κατεβαίνει στο φαράγγι του Βίκου σε μια μοναδική διαδρομή που καθιστά το συγκεκριμένο μονοπάτι το ωραιότερο, κατά πολλούς, της Ευρώπης. Προχωρά προς τις πηγές του Βοΐδομάτη και συνεχίζει προς Μικρό Πάπιγκο, Βρυσοχώρι, γεφύρι Αώου, Πάδες, Δρακόλιμνη Σμόλικα, Αγ. Παρασκευή, όπου και ενώνεται με το διεθνές ορειβατικό μονοπάτι Ε6.

  • Η Παναγία
  • Μιναρές στην Κάτω Κόνιτσα
  • Κατοικία στην πάνω Κόνιτσα
  • Βοβούσα 29 Ιουνίου 2013_5

Pagemaker