Βρίσκεστε εδώ: HomeΔημοτικές & Περιφερειακές εκλογές 2014Η Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»

Ανακοίνωση εξέδωσε η  " Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας" για τους απλήρωτους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι»

 

 

 

Στο πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» οι  εργαζόμενοι είναι μήνες απλήρωτοι και η  ημερομηνία λήξης είναι στο δρόμο καθώς σταματάει η χρηματοδότηση του από το κράτος. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στην ανιδιοτέλεια των εργαζόμενων και απευθύνεται σε εκατοντάδες λαϊκά σπίτια που χρήζουν της απαραίτητης φροντίδας και που με την λήξη του θα μείνουν ξεκρέμαστοι.

Δεν είναι τυχαία απλήρωτοι, «είναι μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής και τα μέτρα που ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με την παράδοσή τους σε “Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις” (ΜΚΟ) και “Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις” (ΚΟΙΝΣΕΠ), οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα, που θα πετάξουν στο δρόμο όσους μέχρι σήμερα για χρόνια έχουν προσφέρει σε τέτοιες υπηρεσίες, για να τους αντικαταστήσουν με εθελοντές και επινοικιαζόμενους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα»

Οι Κονιτσιώτες πρέπει να γνωρίζουν ότι «ευθύνες γι’ αυτήν την εξέλιξη έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις από την περίοδο της θεσμοθέτησης του “Καλλικράτη” και ακόμα πιο πριν. Αυτοί εισήγαγαν τη σχέση “οφέλους – κόστους” στην Τοπική Διοίκηση, με λίγα λόγια την ανταποδοτική λειτουργία των υπηρεσιών των δήμων, μετατρέποντάς τες σε εταιρίες.

Πρόκειται για στρατηγική κατεύθυνση της ΕΕ, την οποία χειροκρότησε η παρούσα δημοτική αρχή ενώ υποστήριξαν, ή προσπάθησαν να την κρύψουν οι άλλες παρατάξεις της υποτιθέμενης “αντιπολίτευσης”, που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και υποστηρίζουν τη λογική της ανταγωνιστικότητας.

Η παρούσα δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για το θέμα. Αντιθέτως εναποθέτει το δικαίωμα της υγείας – πρόνοιας και φροντίδας στην εθελοντική και φιλανθρωπική δράση των καταστημάτων Αλληλεγγύης,Ανταλλακτικών Παζαριών κλπ και όχι στην υποχρέωση από το κράτος να τα παρέχει δωρεάν προς το λαό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει στηρίξει και στηρίζει στον αγώνα των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι “

Με όλες μας τις δυνάμεις θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε στη σημαντική υπηρεσία που παρέχετε στην κοινωνία, που απευθύνεται σε μοναχικούς ανήμπορους συνανθρώπους μας. Είμαστε στο πλευρό σας στη διεκδίκηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, και αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών που προσφέρει το “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Καλούμε τους οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα να οργανωθούν στα σωματεία που υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους Η μη στράτευση στον αγώνα είναι βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να σταματήσει αυτή η κοινωνική δομή.

Οι δομές κοινωνικής πρόνοιας που σήμερα παραδίνονται στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων ώστε να συνεχίσουν την απρόσκοπτη κερδοφορία τους στις πλάτες του λαού, πρέπει να γίνουν αντικείμενο υπεράσπισης από όλο το λαό.


Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων σε αυτές αλλά όλων μας.

 

  • Γοργοπόταμος Κονίτσης
  • Το τζαμί στη Κάτω Κόνιτσα
  • Εγκαίνια του Λαογραφικού Μουσείου Αγίας Παρασκευής
  • Απόκριες 2012 στο Πεκλάρι

Συντάκτες



Pagemaker