Βρίσκεστε εδώ: HomeΔημοτικές & Περιφερειακές εκλογές 2014Το πρόγραμμα και οι θέσεις του συνδυασμού "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" για το δήμο Κόνιτσας

Το πρόγραμμα και οι θέσεις του συνδυασμού "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ" για το δήμο Κόνιτσας

 “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ»
Ανατροπή . αλληλεγγύη . αξιοπρέπεια

Συμπατριώτισσες – Συμπατριώτες
Οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν στους ορεινούς δήμους & οικισμούς της χώρας μας τις τελευταίες δεκαετίες οδήγησαν σταδιακά σε δημογραφική υποβάθμιση με αποτέλεσμα την ερήμωση της υπαίθρου, Η εφαρμογή δε των σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων & μνημονίων την τελευταία τετραετία αφήνει βαθιά τα σημάδια της απαξίωσης, του οικονομικού μαρασμού του λειτουργικού & πολιτικού αδιεξόδου πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση & στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.
Με τη μεταφορά πληθώρας αρμοδιοτήτων στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς την εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, την περικοπή των δαπανών στο 60% των θεσμοθετημένων πόρων , τη μείωση του προσωπικού και την απαγόρευση των προσλήψεων οι όποιες υπηρεσίες κοινωνικής προσφοράς της Τ.Α. συρρικνώνονται  ή καταργούνται, την οδηγούν σε οικονομική ασφυξία & κάνουν προβληματική τη λειτουργία της. Ταυτόχρονα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα των «ιδιωτών» & της «αγοράς» προσπαθούν να οικειοποιηθούν φυσικούς πόρους με αρνητικά αποτελέσματα στο περιβάλλον & με επιπτώσεις στη ζωή των τοπικών κοινωνιών (σχεδιαζόμενη εκτροπή Αώου – νερά αμαράντου κ.λπ.)

Η Προοδευτική Δημοτική Κίνηση κατέρχεται στις δημοτικές εκλογές για το Δήμο Κόνιτσας με σκοπό
. Να συγκροτήσουμε από κοινού με όσους δημότες έρθουμε σε επικοινωνία & επαφή ένα μέτωπο ενεργών πολιτών που θα συμβάλλουν με τις ιδέες  - προτάσεις & τις δυνάμεις τους στην διοίκηση & διαχείριση του δήμου με διαφάνεια & δημοκρατικό πνεύμα συνεργασίας, με συμμετοχή των πολιτών στα προβλήματα που τους απασχολούν εκφράζοντας τη γνώμη τους μέσα από τακτικές συνελεύσεις και συμμετοχικές διαδικασίες.
. Να συμβάλουμε με καθοριστικό τρόπο στον Δήμο για τον σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της περιοχής με την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του φυσικού , & πολιτισμικού της περιβάλλοντος με:
. την ενίσχυση τηε παραδοσιακής κτηνοτροφίας και γεωργικής παραγωγής για την παραγωγή επώνυμων ποιοτικών προϊόντων.
.  την προβολή της ευρύτερης περιοχής της επαρχίας μες ως τουριστικού προορισμού με σύμμαχο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας ως προς το φυσικό & πολιτιστικό περιβάλλον αναπτύσσοντας ειδικές μορφές τουρισμού(αθλητικού, περιπατητικού, θρησκευτικού, ιαματικού,πολιτιστικού) με την συμβολή & συνεργασία των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.
. την ανάδειξη, προστασία  - συντήρηση των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής (γεφυριών – μοναστριών – εκκλησιών – σχολείων – παραδοσιακών κτηρίων – οικισμών κ.λ.π.) για να διατηρηθεί το αρχιτεκτονικό ύφος & η πολιτισμική «ταυτότητα» της περιοχής.
. την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής απο ανορθολογικές παρεμβάσεις ιδιωτικών συμφερόντων (εκτροπή Αώου).
. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής του δήμου μας είναι και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου(επαρχιακού & εθνικού), η βελτίωση του κρίνεται απαραίτητη λόγω της εγκατάλειψης του τόσο στον εθνικό άξονα Κόνιτσας – Κοζάνης όσο και στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο & η εκάστοτε δημοτική αρχή επιτακτικά πρέπει να θέτει το ζήτημα αυτό.
. Οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές τα τελευταία χρόνια είχαν ως αποτέλεσμα μια σειρά απο υπηρεσίες που υπήρχαν στο Δήμο μας  (εφορία, γραφεία εκπ/σης, Ι.Κ.Α., Ο.Τ.Ε. σχεδιαζόμενο κλείσιμο σχολείων κ.λ.π.) να κλείσουν, να υπολειτουργούν  με αποτέλεσμα τη συχνή μετακίνηση & μη εξυπηρέτηση των πολιτών στη συνδιαλλαγή τους με το κράτος.
. Στο πνεύμα αυτό το μεθοδευμένο κλείσιμο υπηρεσιών του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας που εξυπηρετεί τους εναπομείναντες των χωριών μας & την μεταφορά του «πιο κεντρικά» θα μας βρεί αγωνιστικά απέναντι. Για την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για την δημιουργία κοινωνικού Δημοτικού Ιατρείου για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργους, νέους ανασφάλιστους, άπορους, μετανάστες).


. ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
. Η δημογραφική ερήμωση της περιοχής έχει σαν αποτέλεσμα την μείωση του μαθητικού πληθυσμού με συνέπεια το κλείσιμο πολλών σχολείων τις προηγούμενες δεκαετίες. Δικαίωμα του Δήμου μας είναι η λειτουργία εναπομεινάντων σχολείων ανεξαρτήτως του μικρού αριθμού μαθητών.
. Η ύπαρξη σχολείων είναι απαραίτητη προϋπόθεση να δραστηριοποιούνται παραγωγικά νέοι άνθρωποι στην περιοχή & να δημιουργούνται προϋποθέσεις επιστροφής κατοίκων από μεγάλα αστικά κέντρα η & αποδήμων.
. Απαραίτητη επίσης κρίνεται & η ενίσχυση της ερασιτεχνικής ενασχόλησης των νέων στον αθλητισμό & στις πολιτιστικές δραστηριότητες με οικονομική στήριξη από το Δήμο σε αθλητικές ομάδες, ενεργούς συλλόγους, αδελφότητες κοινοτήτων, σχολείων .κ.λ.π  καθώς και η βελτίωση των αθλητικών υποδομών ( βοηθικό γήπεδο – κλειστό γυμναστήριο – αξιοποίηση κτιρίου πρώην Δημοτικής Αστυνομίας).
. Η ελλιπής εισροή πόρων από την κεντρική κυβέρνηση επιβάλλει στους δήμους την ανάγκη για ορθολογική διαχείριση των οικονομικών τους & την αξιοποίηση της δημοτικής  της περιουσίας με τη συντήρηση – εκμετάλλευση & αλλαγή χρήσης διαφόρων δημοτικών – δημοσίων κτηρίων τόσο στην Κόνιτσα όσο και στις τοπικές κοινότητες λαμβάνοντας υπ’ όψη τυχόν προτάσεις τοπικών συλλόγων & φορέων.
. Υποχρέωση ακόμη του Δήμου είναι: να δημιουργήσει προϋποθέσεις για μελλοντική ανάπτυξη της περιοχής συμβάλλοντας στην διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς με τη δημιουργία αξιόλογων  - επισκέψιμων μουσείων (π.χ. λαογραφικό – βυζαντινό ) σε συνεργασία με υπηρεσίες, συλλόγους & φορείς.
. να δημιουργήσει γραφείο διαβούλευσης – επεξεργασίας προτάσεων συλλόγων, φορέων και πολιτών στο δήμο για την παραπέρα αξιολόγηση & υλοποίησή τους.
. Να αντιμετωπίσει τα προβλήματα καθημερινότητας των πολιτών ως προς την καθαριότητα – ύδρευση – φωτισμό – οδικό δίκτυο κλπ. με την βελτίωση του εξοπλισμού του Δήμου & την ενίσχυση του τεχνικού προσωπικού του.

Ο Τόπος μας είμαστε όλοι εμείς – ένδημοι & απόδημοι

Όλοι εμείς οφείλουμε στον τόπο όχι ο τόπος σε μας

Δώστε μας τη δύναμη ν’ αλλάξουμε την πορεία του Δήμου


ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΥΡΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
(ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ)
ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΙΣΤΡΑΤΟΥ
Μουρεχίδης Απόστολος του Θεοδώρου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
Γεωργίου Παναγιώτης          του    Γεωργίου
Ζδράβου Βασιλική             του    Δημητρίου
Ζήνδρος Βασίλειος               του    Δημητρίου
Καβελίδου Όλγα            του    Ευαγγέλου
Μαμακή Ευαγγελία                    του      Γρηγορίου
Μουρεχίδης Ιωάννης        του    Θεοδώρου
Μουρεχίδου  Kατερίνα(Νίνα)          του    Κυριάκου
Μουριχίδου    Σωτηρία        του    Ιωάννη
Νάτσης Ηρακλής                     του    Σωτηρίου
Ράπτης Λάμπρος            του    Γεωργίου
Τριανταφυλλίδης Σωτήριος        του    Δοξάκη
Τσιλιγιάννης    Κων/νος        του    Χαράλαμπου
Χατζηρούμπεης    Ιωάννης    του    Αθανασίου
Χρήστου Χρήστος            του    Ευαγγέλου


ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ
Αθανασόπουλος     Αντώνιος    του    Αποστόλου
Ζήνδρου  Σταματία        του    Βασιλείου
Τσιλογιάννης Γεώργιος        του    Ιωάννη


ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΦΟΥΡΚΑΣ
Ζυγούρη Βασιλική    του    Αλεξάνδρου


ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΑΡΜΑΤΩΝ
Γιαννακός Στέργιος    του    Ιωάννου


ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ
Τσιγκούλης    Αθανάσιος    του Νικολάου


ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΛΕΙΔΩΝΙΑΣ
Μπέτζιος  Δημήτριος        του    Χαραλάμπου


ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΜΑΖΙΟΥ
Στράτος  Θωμάς        του    Ευθυμίου


ΤΟΠΙΚΗ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΠΛΑΓΙΑΣ
Παπαδημητρίου  Χαράλαμπος        του    Βασιλείου

  • Έργα απο την έκθεση
  • Πεντακάθαρα νερά πάνω απο το Κεράσοβο
  • Απόκριες 2012 στο Πεκλάρι
  • Αγώνες Τοξοβολίας 4 Φεβρουάριου 2007 - Γιάννενα

Συντάκτες



Pagemaker