Βρίσκεστε εδώ: HomeΔημοτικές & Περιφερειακές εκλογές 2014Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κόνιτσας

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Κόνιτσας

ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!

Υποψήφιος Δήμαρχος ΚΟΝΙΤΣΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΤΑΚΗΣ) ΣΔΟΥΚΟΣ

Υποψήφια Περιφερειάρχης Ηπείρου: ΟΛΥ ΤΣΟΥΜΑΝΗ

Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ιωαννίνων : ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εργαζόμενε, άνεργε, μικρομεσαίε αγροτοκτηνοτρόφε,

συνταξιούχε, αυτοαπασχολούμενε, επαγγελματοβιοτέχνη, νέε, νέα,

Στην τριπλή εκλογική μάχη του Μαΐου, κάνε κριτήριο ψήφου την ίδια σου τη ζωή!

Ήρθε η ώρα να ψηφίσεις με βάση τα ταξικά σου συμφέροντα, για το μέλλον το δικό σου και των παιδιών σου, για να ανοίξει ο δρόμος για μια ελπιδοφόρα προοπτική.

Ξέρεις καλύτερα από όλους πως οι εκλογές γίνονται σε μία περίοδο, που ολοένα και περισσότερες λαϊκές οικογένειες δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα.

Έχεις πλέον αποκτήσει πείρα. Σου είναι φανερό πως δεν έχεις τίποτα καλό να περιμένεις από την ΕΕ, τη λυκοσυμμαχία των μονοπωλίων, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Αρκετά ανέχτηκες τις υποσχέσεις και τα ψέματα για καλύτερες μέρες, για δουλειά και ευημερία μέσα στην ΕΕ, το σφαγείο των λαϊκών δικαιωμάτων.

Ήρθε η ώρα να αντιπαλέψεις με σθένος όλα τα αντιλαϊκά μέτρα. Έχεις ανάγκη από Αγωνιστές Δημάρχους, Περιφερειάρχες και Συμβούλους, που θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τα λαϊκά προβλήματα, που δεν θα είναι εξαρτημένοι από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, που δεν θα εφαρμόζουν πιστά την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε τοπικό επίπεδο.

 

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των εργατικών και λαϊκών αγώνων. Συγκρούστηκαν με τις πολιτικές επιλογές κυβέρνησης, ΕΕ, Περιφέρειας και Δημοτικής αρχής. Συγκρούστηκαν με την αντιδραστική μεταρρύθμιση του Καλλικράτη που ήταν μοχλός επιβολής αντιλαϊκών μέτρων σε τοπικό επίπεδο για να τσακιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις, όταν όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις στήριζαν ή έκαναν κριτική σε δευτερεύοντα ζητήματα, συμφωνώντας στην ουσία.

 

 Εργαζόμενε, άνεργε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότοκτηνοτροφε, συνταξιούχε, νέα και νέε

 

Οι άλλες παρατάξεις που σου ζητάν τη ψήφο και με τη δράση τους το προηγούμενο διάστημα (Παπαμιχαήλ στην δημοτική αρχή , Παπασπύρου στην αντιπολίτευση )αλλά και με αυτά που λένε προεκλογικά – και οι τέσσερες παρατάξεις, έβαλαν πλάτη στην υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων, αξιοποιώντας ενίοτε το επιχείρημα «δεν γίνεται αλλιώς»! Τώρα, το «παραμυθάκι» λέγεται αλλιώς: «πρόκειται για επιλογές της κεντρικής εξουσίας»! σε μια προσπάθεια να αποκρύψουν ότι και η Τοπική Διοίκηση, κράτος είναι και μάλιστα αστικό!

 

Με τον μανδύα του «Ανεξάρτητου» θέλουν να θολώσουν τα νερά, να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τα μεγάλα προβλήματα της λαϊκής οικογένειας και στην περιοχή μας, που είναι η βάρβαρη πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που υπηρετούν την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Υπόσχονται ότι:

Θα αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες του Καλλικράτη δηλαδή για ένα δήμο επιχειρηματία που θα πουλάει υπηρεσίες στους δημότες με το αζημίωτο (δηλαδή με δημοτικά τέλη κλπ) και θα προσφέρει ελεημοσύνη στους εξαθλιωμένους, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια του λαού μας.

Θα στηρίξουν και θα συνεργαστούν με επιχειρηματίες για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής όπως ορεινοί όγκοι, ιαματικές πηγές, βοσκοτόπια, νερά κλπ . Μια ανάπτυξη που θα πατήσει στα αποκαϊδια των λαϊκών δικαιωμάτων, στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς όπως προβλέπει η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ στο όνομα της οποίας πίνουν νερό, και τον αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων για τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Η στάση των συνδυασμών, των κομμάτων, των υποψηφίων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση των μονοπωλίων, να γίνει κριτήριο ψήφου, οργάνωσης και συμμετοχής.

Λέμε καθαρά: οι δεσμεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών τύπου ΕΕ – οργανισμών που εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της αστικής τάξης στη χώρα μας και σε κάθε κράτος / μέλος – δεν αφήνουν περιθώριο για αξιοποίηση του πλούτου που παράγει ο εργαζόμενος λαός προς όφελός του, ούτε στην Κόνιτσα, ούτε πουθενά.

Γι’ αυτό η μόνη ρεαλιστική πρόταση για το παρόν και το μέλλον του λαού μας βρίσκεται στη μονομερή διαγραφή του χρέους με αποδέσμευση από την ΕΕ και το λαό μας κυρίαρχο στον πλούτο που παράγει!

Σε αυτή την προοπτική ο λαός μας μπορεί να μεγαλουργήσει! Με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό στην οικονομία η ανεργία θα εξαφανιστεί, το εργατικό δυναμικό θα κατανεμηθεί με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, τα χωριά θα ξαναζωντανέψουν, όλες οι περιοχές της πατρίδας μας θα αναπτυχθούν ισότιμα με βάση τις δυνατότητές τους, η στηριγμένη από τη λαϊκή εξουσία αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή θα καλύψει τις λαϊκές ανάγκες με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της χώρας θα αξιοποιηθεί για πάμφθηνη ενέργεια.

 

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν έχει κανένα λόγο να κρύβεται

 

Είναι το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στους Δήμους και τις Περιφέρειες, όπου συσπειρώνονται πρωτοπόροι αγωνιστές, άνθρωποι του μόχθου, χωρίς επιχειρηματικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΠΣΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Κόνιτσας, συσπειρώνει ανθρώπους που μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπερασπιστούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων όπως κάναμε πάντα. Και από αυτό το μετερίζι, στόχος μας είναι η οργάνωση της λαϊκής αντίστασης, τα εμπόδια που μπορούμε να βάλουμε στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ – Κυβέρνησης – Τοπικών αρχόντων.

Όσο πιο δυνατό βγει το ΚΚΕ και στο Δήμο Κόνιτσας, όσο περισσότεροι είναι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λ.Σ., τόσο περισσότερο κι από καλύτερες θέσεις θα συμβάλλει στην οργάνωση του λαού, στην ισχυροποίηση της μαχητικής εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης, που θα παλεύει για να καταργηθούν χαράτσια, να μειωθούν δημοτικά τέλη, για μέτρα στήριξης των αγροτοκτηνοτρόφων, για μέτρα προστασίας των ανέργων, για έργα που στόχο θα έχουν την ικανοποίηση λαϊκών αναγκών και όχι τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών.

 

Τιμώρησε με την ψήφο σου την αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ. Απομόνωσε τη ναζιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική – δολοφονική της δράση. Μην παρασυρθείς από «ποτάμια» και ψηφοδέλτια μιας χρήσης .

Ψήφισε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

στο Δήμο Κόνιτσας

με υποψήφιο δήμαρχο τον ΤΑΚΗ ΣΔΟΥΚΟ

 

Το ψηφοδέλτιο τηs Λαικήs Συσπείρωσηs στο Δήμο Κόνιτσας

 

  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Τάκη Φασούλη
  • Σαραντάπορος
  • Σπίτι στο Πληκάτι.
  • Συναυλία του Γιάννη Αγγελάκα 2011

Συντάκτες



Pagemaker