Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΕκθεση της Βιβλιοθήκης Κόνιτσας για τον Νικηφόρο Βρεττάκο

Εκθεση της Βιβλιοθήκης Κόνιτσας για τον Νικηφόρο Βρεττάκο

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας με αφορμή την ανακήρυξη του 2012 ως έτους «Νικηφόρου Βρεττάκου», διοργανώνει από τις 22 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2012, έκθεση αφιερωμένη στο μεγάλο ποιητή.

vretakosΟ Νικηφόρος Βρεττάκος αποτελεί έναν από τους κορυφαίους εκπροσώπους της νεοελληνικής λογοτεχνίας, ο οποίος συνέδεσε τη ζωή και το έργο του με τις πνευματικές, πολιτικές και κοινωνικές αναζητήσεις του ελληνισμού κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η διαχρονικότητα του έργου του (ποίηση και πεζογραφία, δοκίμια) είναι δεδομένη καθώς εξακολουθεί να διαβάζεται και να συγκινεί τους αναγνώστες του. Επικεντρώνεται στην ανθρώπινη ύπαρξη γράφοντας για τη συγκίνηση και τα αισθητήρια, την έννοια της ομορφιάς μέσα στη Φύση, τη δύναμη της μνήμης, την ελληνικότητα μέσα από τη γλώσσα, την ουσία του πολιτισμού.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας συμμετέχοντας στις επετειακές εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται από το Αρχείο «Νικηφόρου Βρεττάκου», που βρίσκεται στο αποθετήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, θα φιλοξενήσει την κινητή έκθεση, η οποία θα συνοδεύεται από σχετικό εκπαιδευτικό υλικό.

Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00- 14:00, Τρίτη και Πέμπτη και 19:00-20:00. Δηλώσεις συμμετοχής για επισκέψεις σχολείων γίνονται στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κόνιτσας και στο τηλέφωνο 2655022298 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker