Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔιαμαρτυρίες για το κλείσιμο της ΔΟΥ στην Κόνιτσα

Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο της ΔΟΥ στην Κόνιτσα

Λουκέτο μπαίνει από την 1η Οκτωβρίου τελικά σε τέσσερις Εφορίες της Ηπείρου καθώς με επείγουσα απόφαση που υπογράφει ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ξεμπλοκάρει έπειτα από πολλούς μήνες το σχέδιο «Καλλικράτης» το οποίο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της χώρας.

Στην Ήπειρο από την 1η Οκτωβρίου κλείνει η Εφορία στους Φιλιάτες και οι υποθέσεις της μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Ηγουμενίτσας.

Από την ίδια ημερομηνία βάζουν λουκέτο οι Εφορίες στο Δελβινάκι και την Κόνιτσα και οι αρμοδιότητές τους μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων.

Κλείνει επίσης η Εφορία Φαναρίου και εκεί οι αρμοδιότητες μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ Πρέβεζας.

Μετά την απόφασή αυτή οι φορείς της Κόνιτσας εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα με το οποίο διαμαρτύρονται για την απόφασή αυτή:

«Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να προβεί στo κλείσιμο της ΔΟΥ Κόνιτσας, που εξυπηρετεί μία ορεινή, δυσπρόσιτη και επιμεθόριο περιοχή.

Μας καταδικάζετε σε αφανισμό. Το κλείσιμο της ΔΟΥ θα επιφέρει ένα ισχυρό και οριστικό πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή της ακριτικής μας επαρχίας.

Η ΔΟΥ Κόνιτσας εξυπηρετεί σαράντα δύο (42) Τοπικές Κοινότητες, καθώς και την έδρα του Δήμου, οι οποίες απέχουν εκατόν πενήντα (150) χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα όπου προορίζεται να λειτουργήσει η μία και μοναδική ΔΟΥ στο νομό Ιωαννίνων.

Διερωτώμεθα απλά. Δεν ενδιαφέρει την πολιτεία η εξυπηρέτηση των κατοίκων που ζουν σε τόσο ακριτικές περιοχές;

Στο βωμό δηλαδή των οποιονδήποτε εκάστοτε πολιτικών σκοπιμοτήτων δεν σας ενδιαφέρει η διατήρηση και βιωσιμότητά της υπαίθρου;

Κρίνουμε αδιανόητη την αδιαφορία σας για τον μαρασμό της υπαίθρου, την οποία δικαιολογείτε με την επίκληση προσχηματικών οικονομικών σκοπιμοτήτων.

Ακόμη και αν δεχτούμε ότι, γνώμονας των εν λόγω ενεργειών σας είναι και η μείωση του κόστους λειτουργίας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας, εμείς, ως Δήμος Κόνιτσας υποβάλλουμε επίσημα την ακόλουθη πρόταση:

ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ.

Έχουμε καταδικαστεί ως πολίτες από τις από τις συνεχείς οριζόντιες και άδικες περικοπές. Μην μας στερείτε το δικαίωμα και μην αγνοείτε την υποχρέωσή σας να λαμβάνετε υπόψη σας την καλύτερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

Η επαρχία πρέπει να ζήσει. Γίνεται αντιληπτό ότι οι κάτοικοι της περιοχής μας δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ως συναλλασσόμενοι φορολογούμενοι, μεταβαίνοντας στα Ιωάννινα.

Ως Δήμος Κόνιτσας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε ή να ανεχτούμε τον μαρασμό της ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής μας.

Για όλα τα παραπάνω αποφασίζουμε:

Α) την αποστολή ψηφίσματος σε όλους τους αρμοδίους

Β) παράσταση διαμαρτυρίας στον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Ηπείρου.

Γ) Καλούμε την Πέμπτη 27/9/2012 σε Γενική Απεργία όλων των Υπηρεσιών, Σχολείων και Εμπορικών Καταστημάτων με ταυτόχρονη κατάληψη της ΔΟΥ Κόνιτσας».

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker