Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑπλήρωτοι για 9 μήνες οι εργαζόμενοι σε «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΕΠ στην Κόνιτσα

Απλήρωτοι για 9 μήνες οι εργαζόμενοι σε «Βοήθεια στο Σπίτι» και ΚΕΠ στην Κόνιτσα

Την μεγίστη ανάγκη να διατηρηθούν σημαντικές κοινωνικές δομές, όπως το «Βοήθεια Στο Σπίτι», τα ΚΕΠ κ.α., ειδικά σε ακριτικούς Δήμους, επαναφέρει στο προσκήνιο, η διαμαρτυρία των εργαζομένων στα προγράμματα «Μέριμνα 1 και 2», αλλά και «Βοήθεια Στο Σπίτι» του Δήμου Κόνιτσας, που παραμένουν απλήρωτοι για 9 μήνες!

Παρά τις εκκλήσεις τους, ακόμη δεν έχουν καταφέρει να ενημερωθούν για το τι θα γίνει με την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Και βέβαια, πρόκειται για ανθρώπους που επιτελούν πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, αφού καθημερινά βοηθούν πολλούς κατοίκους, ηλικιωμένους κυρίως, της ακριτικής Κόνιτσας και των γύρω ορεινών χωριών.

Ούτε ένα ευρώ…
«Για το 2012 η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κόνιτσας δεν έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ για μισθούς, ασφάλιση και λειτουργικά των πέντε κοινωνικών προγραμμάτων, τα οποία λειτουργούν στο Δήμο μας από το 2000» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή της Επιχείρησης προς την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.
Ακόμη, αναφέρεται, ότι οι εργαζόμενοι προ πολλού έχουν ξεπεράσει τα όριά τους, ενώ σημειώνεται στην επιστολή (την υπογράφει η Πρόεδρος του Δ.Σ. Αικ. Τσούβαλη- Τσαρούχη), ότι σε προηγούμενο αίτημα η Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης είχε ενημερώσει την Κοινωφελή Επιχεί­ρηση της Κόνιτσας, ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν το Σεπτέμβριο.
«Ο Σεπτέμβριος τελειώνει και δεν φαίνεται κανένα φώς στον ορίζοντα, κάτι που για τους εργαζόμενους μεταφράζεται ως παράταση της αγωνίας τους» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Να μην κλείσουν…
Είναι δεδομένο, ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση στην ομαλή χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών της χώρας είναι μεγάλες. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για να κλείσουν ή να αφεθούν στην τύχη τους σημαντικές δομές, όπως το «Βοήθεια Στο Σπίτι» ή τα ΚΕΠ.
Ειδικά αυτά τα δυο προγράμματα πρέπει να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο, αφού προσφέρουν πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο κυρίως στις απομακρυσμένες περιοχές της Ηπείρου.
Οι άνθρωποι που στελεχώνουν αυτές τις δομές είναι η μοναδική παρηγοριά των ηλικιωμένων ακριτών μας. Τους βοηθούν σε πολλές και σημαντικές δουλειές, όπως στα ψώνια κ.α. και βεβαίως τους εξασφαλίζουν τα φάρμακά τους, που τα έχουν μεγάλη ανάγκη.  
Εάν η Πολιτεία δεν θέλει να ερημώσουν εντελώς οι ακριτικές περιοχές μας, επιβάλλεται να ενισχύσει αυτές τις δομές. Και αν δεν μπορεί, τουλάχιστον να μην τις κλείσει και να καταβάλλει κανονικά τους μισθούς των εργαζομένων τους…

 

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker