Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣεισμός αναστάτωσε την περιοχή της Κόνιτσας

Σεισμός αναστάτωσε την περιοχή της Κόνιτσας

Σεισμός  αναστάτωσε την περιοχή  της Κόνιτσας το πρωϊ του Σαββάτου  22 Σεπτεμβρίου 2012   Ήταν μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εντοπίστηκε 12 χλμ. Β/Α της Κόνιτσας. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στις περιοχές Κόνιτσας και Ζαγοροχωρίων, ακόμη και στα Γιάννινα, αλλά και στην αλβανική πλευρά, στις περιοχές Πρεμετής και Τεπελενίου.


Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών αναστατώθηκαν κυρίως από την ισχυρή βοή που συνόδευε τoν σεισμό, ενώ στους κατοίκους της Κόνιτσας ξαναζωντάνεψαν οι μνήμες των σεισμών του 1996, που είχαν προκαλέσει σοβαρές ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων.

Ζημιές στον Πύργο
Με ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Πύργου Κόνιτσας κ. Χρήστος Παπαδημητρίου, αναφέρει ότι η Κοινότητά του έπαθε αρκετές ζημιές από τον σεισμό του Σαββάτου. «Ο σεισμός ο οποίος κυρίως έπληξε τον Πύργο δημιούργησε πολλά προβλήματα σε κατοικήσιμες οικίες, περισσότερα σε δρόμους εντός του οικισμού, σοβαρά προβλήματα στο πρόσφατα ανακαινισθέν πρώην Δημοτικό σχολείο αλλά την σημαντικότερη ζημιά υπέστη η κεντρική εκκλησία του χωριού Αγία Παρασκευή, το κωδωνοστάσιο της οποίας κρέμεται κυριολεκτικά έτοιμο να καταρρεύσει», αναφέρει σχετικά ο κ. Παπαδημητρίου.
Παράλληλα αναφέρει ότι ενημερώθηκε ο Δήμαρχος Κόνιτσας και οι Αντιδήμαρχοι, ενώ χθες θα ενημερώνονταν η Περιφέρεια Ηπείρου και η Πολιτική προστασία.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker