Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυγχώνευση Δ.Ο.Υ. - Στις 22 τα σπουδαία

Συγχώνευση Δ.Ο.Υ. - Στις 22 τα σπουδαία

Την 22α Οκτωβρίου περιμένει η εφορία στη Δομπόλη για να προχωρήσει η συγχώνευση με τις περιφερειακές διευθύνσεις. Μέχρι τότε έχει δοθεί παράταση στην κατάργηση των εφοριών Κόνιτσας και Δελβινακίου, οπότε οι υποθέσεις τους συνεχίζουν να εξυπηρετούνται στις κωμοπόλεις του νομού Ιωαννίνων, παρότι η ΔΟΥ στη Δομπόλη έχει πλέον και επίσημα την ονομασία «ΔΟΥ Α-Β Ιωαννίνων, Μετσόβου, Δελβινακίου, Κόνιτσας».


Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ειδικά από την Κόνιτσα όπου για μια μέρα «έκλεισε» η πόλη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της εφορίας, δόθηκε μια παράταση ενός μήνα περίπου, προθεσμία η οποία λήγει στις 22 Οκτωβρίου.

Στο μεσοδιάστημα ωστόσο, οι υπηρεσίες της εφορίας κατάφεραν να «ενοποιήσουν» εκείνες που ήρθαν από το Μέτσοβο και να λειτουργήσουν πιο συντονισμένα, ξεπερνώντας τα προβλήματα που υπήρξαν τους προηγούμενους μήνες. «Έχουμε ενοποιήσει τις υπηρεσίες και προχωράμε. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόβλημα και να εξυπηρετήσουμε όλους τους φορολογούμενους» λέει στον «Η.Α.» η προϊστάμενη των εφοριών, Χρυσαυγή Κώτση.Όσο για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, «βλέποντας και κάνοντας».

Η εφορία θα περιμένει την οριστική απόφαση, στις 22 του μήνα για τις εφορίες Κόνιτσας και Δελβινακίου και θα πράξει αναλόγως.

Στόχος… διαμαρτυριών

Από την αρχή της εβδομάδας, το κτίριο στη Δομπόλη έχει γίνει επίκεντρο διαμαρτυριών. Προχθές, την εφορία απέκλεισαν οι βενζινοπώλες των Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους κατά της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Χθες, σειρά πήραν οι έμποροι της ΠΑΣΕΒΕ, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις νέες φορολογικές κλίμακες και τις αυξημένες εισφορές.

Πηγή: Ηπειρωτικός Αγών

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker