Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΜε πειθαρχικά μέτρα προειδοποιείται ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κόνιτσας

Με πειθαρχικά μέτρα προειδοποιείται ο Διευθυντής του Κ.Υ. Κόνιτσας

Τη Διοίκηση του «Χατζηκώστα» καταγγέλλει η Ε.Ι.Ν.Η.

• Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου, διαμαρτύρεται για έγγραφο που έστειλε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα προς τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας, με το οποίο τον καλούσε να σταματήσει την επίσχεση εργασίας που έχει ξεκινήσει προ τριμήνου λόγω μη καταβολής των εφημεριών.

Ταυτόχρονα τον προειδοποιούσε ότι θα κινηθεί εναντίον του πειθαρχική διαδικασία. Η ΕΙΝΗ αναφέρει ότι το έγγραφο του Διοικητή στηρίζεται σε απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του νοσοκομείου, καθώς σε αυτή μειοψήφησαν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των ιατρών και των εργαζομένων. Είχε προηγηθεί δε γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους για το δικαίωμα επίσχεσης εργασίας των γιατρών του ΕΣΥ, η οποία τότε δεν είχε γίνει δεκτή από τον Υπουργό Υγείας. 

Η ΕΙΝΗ χαρακτηρίζει την ενέργεια του Δ.Σ. του «Χατζηκώστα» «άδικη, προκλητική και αντικοινωνική». Θέτει δε ερωτήματα προς τη διοίκηση του Νοσοκομείου, για το πότε θα εφαρμοστούν ασφαλή προγράμματα εφημερίας, πότε θα εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη προμήθεια υλικών και πότε θα συμπληρωθούν τα κενά σε ζωτικά και υπηρεσίες του νοσοκομείου.

 

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker