Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΛύματα βόθρου στην πλατεία της Κόνιτσας

Λύματα βόθρου στην πλατεία της Κόνιτσας

Αναφορά
Βασιλείου Τσιαλιαμάνη του Πέτρου, δικηγόρου, κατοίκου Ιωαννίνων, Ναπ. Ζέρβα αρ.5 (τ/2651020507 και κτ/6946687524)
 
Προς
Δήμο Κόνιτσας, Κόνιτσα
Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, Κόνιτσα
Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας, Πύρρου 1, Ιωάννινα
 
Ημέρα Σάββατο στις 8-12-2012 και τις βραδινές ώρες (αφού είχε νυχτώσει) στο δρόμο –καλντερίμι από κατάστημα Διονυσίου Γκάσιου και προς τα κάτω μαζί με τα πολλά και τα ορμητικά νερά της βροχής (ποτάμι ολόκληρο λόγω του κατακλυσμού) κυλούσαν και λύματα βόθρου. Τούτο γινόταν αντιληπτό από την απαίσια μυρωδιά που αναδιδόταν και την οποία δυσωδία πήρα μαζί μου μέχρι το σπίτι μου  μέσα στο αυτοκίνητο φεύγοντας από την «αγορά» και σίγουρα πήρα μαζί μου με τα παπούτσια και λύματα βόθρου . Αναμφίβολα  δεν ήμουνα ο μοναδικός που είχα αυτή την ταλαιπωρία.


Πιστεύω ότι κάποιος, αξιοποιώντας τον κατακλυσμό και το «ποτάμι» που σχηματίσθηκε στον δρόμο, βρήκε ευκαιρία να ξεφορτωθεί το βόθρο του ρίχνοντας τα λύματα στον δρόμο. Αυτό το ανοσιούργημα διήρκεσε επί ώρες και άρα δεν μπορεί να είναι τυχαίο γεγονός ότι κάποιος βόθρος ξεχείλισε από τα πολλά νερά  και βγήκαν τα λύματα στον δρόμο. Βέβαια μη έχοντας ειδικές γνώσεις ο ίδιος δεν είμαι σίγουρος για τίποτα. Τα λύματα προερχόταν από βόθρο από  σπίτι πάνω από το μαγαζί «Γκάσιου».  Συζητώντας στην καφετέρια με παρευρισκόμενους  μου είπαν ότι δεν είχαν τέτοια άλλη εμπειρία στην περιοχή.


Δεν χρειάζεται να έχει κανείς ειδικές γνώσεις για να κατανοήσει τους κινδύνους για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση λυμάτων βόθρου που κυλούν στους δρόμους και τι δυσφορία δημιουργείται σ’ αυτόν που περπατάει επί λυμάτων και τι εικόνα σχηματίζεται στο μυαλό του.


Για να μην επαναληφθεί το οικτρό φαινόμενο πρέπει να γίνει έρευνα και να βρεθεί τι συνέβη και εάν τυχόν υπάρχει δράστης του εγκλήματος να τιμωρηθεί . Αλίμονο εάν λήγοντος του έτους 2012 προσβάλλεται στον τόπο μας τόσο βάναυσα η υγεία μας , ο πολιτισμός μας,  το περιβάλλον μας.   


Το παραπάνω φαινόμενο (και άλλα) φέρνει στην επικαιρότητα την αναγκαιότητα κατασκευής αποχετευτικού δικτύου στην Κόνιτσα
Οι υπηρεσίες που απευθύνω την αναφορά μου είσθε αρμόδιες για την έρευνα του περιστατικού και την πάταξη του εγκλήματος.
Περιμένω τις απαντήσεις σας για τις ενέργειές σας και τα αποτελέσματά των.


 Ιωάννινα 10-12-2012
Ο αναφέρων
 Βασίλης Τσιαλιαμάνης

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker