Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα"Λαγός" ο Καχριμάνης, "φραγκόκοτα" ο Κασσής

"Λαγός" ο Καχριμάνης, "φραγκόκοτα" ο Κασσής

Ερωτηματικά και φουλ... επίθεση από την αντιπολίτευση για το ρόλο του Αλ. Καχριμάνη  στη συμφωνία κυβέρνησης τρόικας για το γάλα

Η μάχη του γάλακτος που έληξε στη βουλή τα μεσάνυχτα της Κυριακής, μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Ηπείρου. Εκεί όπου το ζωικό βασίλειο έδωσε τον τόνο της σφοδρής κριτικής που δέχτηκε κυρίως ο Αλέξανδρος Καχριμάνης ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μετά τις δηλώσεις του πρώην πλέον υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμου Χαρακόπουλου, στην περίφημη πια «πρόταση Καχριμάνη» για το γάλο ημέρας.

Το θέμα τέθηκε από τον επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στην Ήπειρο» Νίκο Ζήκο, ο οποίος ζήτησε την αποπομπή από το Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο του Περιφερειάρχη όσο και του περιφερειακού συμβούλου της αντιπολίτευσης Μιχάλη Κασσή, αποδίδοντας στον πρώτο το ρόλο του «λαγού» και στον δεύτερο της «φραγκόκοτας» αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε πρώτα έκανε τον κόκορα επί μία εβδομάδα στα κανάλια και μετά υπερψήφισε το πολυνομοσχέδιο

Ο κ. Ζήκος υποστήριξε ότι η ευθύνη του Περιφερειάρχη που άνοιξε το θέμα χωρίς να συζητήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι τεράστια και ως εκ τούτου δεν έχει καμία θέση μέσα σε αυτό.

Την «επίθεση» συνέχισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος σημείωσε ότι αυτό για το οποίο «κόπτονταν» οι βορειοευρωπαίοι ήταν φύγει ο όρος «φρέσκο» από το ελληνικό γάλα.

Ο ίδιος ασπάστηκε τον χαρακτηρισμό «λαγός» για τον Περιφερειάρχη και στον συνέδεσε με τον ρόλο που έπαιξε ο κ. Καχριμάνης στην πώληση της «Δωδώνης».

«Όσοι βοήθησαν να περάσει το νομοσχέδιο πιθανά να ήταν λαγοί, όπως ο κ. Περιφερειάρχης. Ο κ. Χαρακόπουλος αποκάλυψε το ρόλο σας που ήταν ίδιος και στη Δωδώνη με την πρόταση για εταιρία λαϊκής βάσης», είπε ο κ. Αργύρης.

Τέλος προέτρεψε τον Περιφερειάρχη να σταματήσει να «διαφημίζει» την κτηνοτροφία ως μια επαγγελματική λύση για τους νέους, λέγοντας ότι τους παρασέρνει σε ένα επάγγελμα με το οποίο όσοι ασχολούνται είναι πλέον χρεωμένοι.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Ηπείρου» Κώστας Κωτσαντής μίλησε για μισές αλήθειες και είπε πως περιφερειακή αρχή και μείζονα αντιπολίτευση θέλουν να κρύψουν την ουσία που είναι ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο που απελευθερώνει την αγορά και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ τέλος ο επικεφαλής του «ΑΥ.ΡΙ.Ο για την Ήπειρο», Γιάννης Παπαδημητρίου μίλησε για πολύ σοβαρές συνέπειες που αφορούν τόσο την ποιότητα του γάλακτος όσο και την ίδια την κτηνοτροφία, καθώς ευνοεί τις εισαγωγές γάλακτος.

Ο ίδιος απέδωσε ευθύνες σε Αλ. Καχριμάνη και Μ. Κασσή λέγοντας: «Ο όρος «λαγός» επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα. Όσο για τον κ. Κασσή, αυτό το θεατρικό έργο νομίζω ότι είναι η τρίτη φορά που το βλέπουμε», ανέφερε.

Δεν έπεισε ο Αλ. Καχριμάνης

Στην... απολογία του, αφού αντιμετωπίστηκε σχεδόν σαν κατηγορούμενος, ο Περιφερειάρχης υπεραμύνθηκε της πρότασής του για το γάλα ημέρας λέγοντας πως πρόθεσή του ήταν να υπάρξει μια άλλη ονομασία για το ντόπιο αγελαδινό γάλα κι άλλη για το εισαγόμενο.

«Μίλησα για το γάλα ημέρας ως μια κατηγορία διαφορετική από το φρέσκο γάλα. Αυτή τη σκέψη την έστειλα στο Υπουργείο και στο γραφείο του πρωθυπουργού. Είδα στη συνέχεια να υιοθετείται η πρόταση για γάλα ημέρας, αλλά όχι με διάρκεια 4-5 ημέρες. Ο Χαρακόπουλος φαίνεται πως δεν κατάλαβε την πρότασή μου. Αυτή ήταν η πρότασή μου, δεν ήμουν λαγός για κανέναν. Το μόνο που ήμουν ήταν στήριγμα για τους κτηνοτρόφους», είπε ο κ. Καχριμάνης, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πείσει για τις προθέσεις του, αφού εκ του αποτελέσματος το νομοσχέδιο με τις τρεις κατηγορίες που προβλέπει για το γάλα ανοίγει διάπλατα την πόρτα για αθρόες εισαγωγές γάλακτος από την Ευρώπη.

Πηγή: Νέοι Αγώνες

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker