Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑπαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δρυμούς

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δρυμούς

Με απόφαση της Περιφέρειας Ηπείρου  για προληπτικούς λόγους απαγορεύεται η κυκλοφορία των πάσης φύσεως οχημάτων και μηχανημάτων ως και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και περιοχές ειδικής προστασίας σε ημέρες και ώρες που ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς θεωρείται υψηλός, μέχρι τη λήξης της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι 31-10-2014 και από ώρας 21:00 έως 06:00.

Για την Κόνιτσα η απαγόρευση ισχύει στους παρακάτω δασικούς και αγροτικούς οδούς:

Στους Εθνικούς Δρυμούς

Περιοχή Δασαρχείου Κόνιτσας
Στις οδούς και περιοχές:
1. Ράχη Σουσνίτσας- Πέτρα Κώτσιου, Εικόνισμα Γιάκα-Ντρόχαλα, Αυχένας Καρατζίμα- Σαρπούνη, Ζάρος- Παναγιά- Μοναστήρι, Εικόνισμα Πηγής- Γαϊδουροχώραφα- Αυχένας Τάτσαινας, Πουρνιά- Πάτωμα, Καστανέα- Ανάληψη, Λαγκάδα- Προφ. Ηλίας Φούρκας, Πυρσόγιαννη προς Παναγιά – Λουτρά Αμαράντου, Γοργοπόταμος – θέση Λιόκου – Αετομηλίτσα του του Δήμου Κόνιτσας.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα μηχανήματα και οχήματα των Υπηρεσιών, των Δήμων ως και τα οχήματα παροχής βοηθείας όπως επίσης και οι υπάλληλοι των Υπηρεσιών και των Δήμων όταν εκτελούν υπηρεσία.

Αρμόδιες για την εφαρμογή της απόφασης είναι οι κατά τόπους Αστυνομικές - Δασικές Αρχές, και οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες των Δήμων των περιοχών.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker