Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταKοπή πίτας & Αρχαιρεσίες της Αδελφότητας Πύργου - 18 Ιανουαρίου 2015

Kοπή πίτας & Αρχαιρεσίες της Αδελφότητας Πύργου - 18 Ιανουαρίου 2015

Με αφορμή την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η Αδελφότητά μας οργάνωσε σχετική εκδήλωση στον άνετο και φιλόξενο χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Πρόνοιας Βύρωνα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής της 18ης Ιανουαρίου 2015. Μας χαροποίησε όλους πολύ αυτή η συγκέντρωση!

Η συμμετοχή των χωριανών ήταν μεγάλη. Πολλά νέα παιδιά παρευρέθηκαν με διάθεση μεγαλύτερης σχέσης και επαφής με το χωριό και την ιστορία του. Οι νέοι αυτοί δεν αποτελούν απλά την ελπίδα για τη συνέχεια της παράδοσης του τόπου μας αλλά τη βεβαιότητα πως το μέλλον του χωριού μας προδιαγράφεται λαμπρό!
Η προσέλευση άρχισε χωρίς καθυστέρηση, κάτι που μπορεί να θεωρηθεί ένδειξη της επιθυμίας μας για συνάντηση και επικοινωνία. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο ανανεωμένος κατάλογος με τα στοιχεία των απανταχού συγχωριανών μας. Ο κατάλογος αυτός συντάχτηκε με πολύ μεράκι και κόπο ώστε εκτός από έγκυρος να είναι και καλαίσθητος. Ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλουμε στον Πρόεδρο της αδελφότητας που προσπάθησε άοκνα και αδιαμαρτύρητα γι’ το αυτό το αποτέλεσμα.
Η υποδοχή ήταν θερμή και οι παρέες άρχισαν σιγά σιγά να σχηματίζονται γύρω από τα τραπέζια. Ο ζεστός καφές πλαισίωσε την κουβέντα που αφορούσε τα νέα του καθενός, τις αναμνήσεις από τα παλιά, τη διάθεση να μη χανόμαστε… Παράλληλα έγινε η κοπή της πίτας – ευγενική προσφορά και φέτος του Ζαχαροπλαστείου του Γιώργου και της Γεωργίας Κίσκουκοπή της πίτας – ευγενική προσφορά και φέτος του Ζαχαροπλαστείου του Γιώργου και της Γεωργίας Κίσκου.

Το «φλουρί» το πέτυχε ο Νίκος Βαζούκης! Η οικογένεια Βαζούκη είναι η τυχερή των δύο τελευταίων ετών αφού πέρυσι «έπεσε» στην
Παναγιώτα! Τους ευχόμαστε από καρδιάς να είναι υγιείς και χαρούμενοι … Το δώρο ήταν δύο διακοσμητικά ρόδια σε μια πανέμορφη πιατέλα με χρώματα ζεστά και χαρούμενα.

Αφού τα είπαμε και χαλαρώσαμε, ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, την έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής και την εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες που θα ακολουθούσαν. Όταν ήταν όλα έτοιμα, μοιράστηκαν τα ψηφοδέλτια και ξεκίνησε η ψηφοφορία. Όσο γινόταν η καταμέτρηση παρατέθηκε πλούσιος μπουφές που συνοδεύτηκε με τσίπουρο. Το τσίπουρο αποτελεί πάντα καλή προϋπόθεση στις παρέες μας για να ευθυμήσουμε παραπάνω…

Η κάλπη ανέδειξε το νέο διοικητικό συμβούλιο της

  • Αδελφότητας που έχει ως εξής:
  • Βαρδάκης Φάνης: Πρόεδρος
  • Σιάφαρης Νικόλαος: Αντιπρόεδρος
  • Οικονόμου Λάζαρος: Ταμίας
  • Αλεξανδρή Μαρία: Γραμματέας
  • Σοφικίτου – Παπακώστα Σοφία: Μέλος
  • Φανουράκη Μαρίνα: Μέλος
  • Τσώχου Αθηνά: Μέλος

Ας ευχηθούμε και αυτό το Συμβούλιο, σε συνεργασία με όλους τους Στρατσιανίτες, να εργαστεί για το καλό του χωριού μας.
Η επόμενη ευκαιρία συνάντησης και διασκέδασης είναι ο Αποκριάτικος χορός  τo Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, στις 8:30 το βράδυ, στο Ξενοδοχείο Stanley. Εκεί με τη μουσική των Χαλκιάδων από την Βούρμπιανη θα χορέψουμε, θα χαρούμε , θα μάθουμε, θα νοσταλγήσουμε μα πάνω απ’ όλα θα βρεθούμε…

Καλή αντάμωση λοιπόν!
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker