Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔήμος Κόνιτσας - Σύντομα η δημοπράτηση του έργου επισκευής και συντήρησσης του γεφυριού της Κόνιτσας

Δήμος Κόνιτσας - Σύντομα η δημοπράτηση του έργου επισκευής και συντήρησσης του γεφυριού της Κόνιτσας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Με θλίψη βιώνουμε αυτές τις μέρες το γκρέμισμα της γέφυρας της Πλάκας. Η γέφυρα αυτή, που στόλιζε για 150 χρόνια το Δήμο Τζουμέρκων και ολόκληρης της Ηπείρου, «πνίγηκε» μέσα στα ορμητικά νερά του ποταμού Αράχθου.


  Πιστεύουμε όμως ότι παρά την οικονομική κρίση η Ήπειρος αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα θα αναδείξει νέους ευεργέτες οι οποίοι σύντομα θα αναστηλώσουν την ιστορική γέφυρα.
  Επειδή υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη δική μας Γέφυρα στον Αώο Ποταμό θα θέλαμε να  πληροφορήσουμε όλους ότι έχουν εγκριθεί οι όροι δημοπράτησης και επισκευής της γέφυρας και σύντομα θα γίνει δημοπρασία για την ανάθεση του έργου ύψους 130.000,00€.
 Επιπλέον ο Δήμαρχος στα πλαίσια της συνάντησης αρμόδιων φορέων για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων εισηγήθηκε και την σύνταξη μελετών για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των γεφυριών μας καθώς και την υπόδειξη των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.


Ο Δήμαρχος Κόνιτσας
Ανδρέας Ζ. Παπασπύρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker