Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα4η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Τοπικού Προγράμαμτος “Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER

4η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Τοπικού Προγράμαμτος “Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER

H Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε. – Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. με τον διακριτικό τίτλο «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» ως φορέας υλοποίησης και διαχείρισης του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) “Προσέγγιση LEADER” θα προβεί τις επόμενες ημέρες στην 4η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος καλώντας τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν τις επενδυτικές τους προτάσεις και θα αφορά τις κάτωθι περιοχές παρέμβασης:
Π.Ε. Ιωαννίνων
•    Δήμος Ιωαννιτών [πρώην Δήμοι Ανατολής, Παμβώτιδας, Μπιζανίου, Περάματος (εκτός του Δ.Δ. Περάματος), Κοινότητα Νήσου και Τ.Δ. Μαρμάρων (μόνο η περιοχή Άνω Μαρμάρων)]
•    Δήμος Κόνιτσας [πρώην Δήμοι Κόνιτσας, Μαστοροχωρίων, Κοινότητα Αετομηλίτσας, Κοινότητα Φούρκας]
Π.Ε. Θεσπρωτίας

•    Δήμος Ηγουμενίτσας [πρώην Δήμοι Ηγουμενίτσας (εκτός του Δ.Δ. Ηγουμενίτσας), Παραποτάμου, Συβότων, Κοινότητα Πέρδικας]

Η εν λόγω 4η προκήρυξη του προγράμματος θα αφορά κατάθεση επενδυτικών σχεδίων από φυσικά (αγρότες και μη) ή νομικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των Συνεταιρισμών).
Οι τομείς στους οποίους μπορούν να υποβληθούν επενδυτικά σχέδια (πρόκειται για ιδρύσεις, εκσυγχρονισμούς, επεκτάσεις και μετεγκαταστάσεις) είναι η μεταποίηση γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, ο αγροτουρισμός (καταλύματα, εστιατόρια, εναλλακτικές μορφές τουρισμού κλπ.) και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (βιοτεχνικές μονάδες, επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση).  
Για την ανωτέρω περιοχή παρέμβασης τίθενται προϋποθέσεις και περιορισμοί στις δράσεις που μπορούν να υλοποιηθούν, σύμφωνα με το εγκεκριμένο τοπικό πρόγραμμα.
Αμέσως μετά την προκήρυξη των δράσεων η Ομάδα Τοπικής Δράσης της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» θα διοργανώσει ημερίδες στους Δήμους της Περιοχής Παρέμβασης παρουσιάζοντας τους φακέλους υποψηφιότητας, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά καθώς και τα κριτήρια επιλεξιμότητας και βαθμολόγησης των επενδυτικών προτάσεων, ενημερώνοντας τον τοπικό πληθυσμό, τους φορείς και τους μελετητές.
    Στα γραφεία της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» αμέσως μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης θα διατίθεται δωρεάν έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό της 4ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει:
•    Συνοπτική & Αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
•    Ενημερωτικό υλικό.
•    Φακέλους Υποψηφιότητας μαζί με τα κριτήρια επιλεξιμότητας & επιλογής.
•    Αναλυτικό Τιμολόγιο εργασιών.
•    Νομικό Πλαίσιο (Υπουργικές Αποφάσεις & Νόμοι).
Όλα τα ανωτέρω θα βρίσκονται και στο site της Εταιρείας: www.epirussa.gr.
    Πληροφορίες για το πρόγραμμα παρέχονται στους ενδιαφερόμενους στα γραφεία της «ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε.» στα Ιωάννινα (Διοικητήριο, Πλατεία Πύρρου & Μιχαήλ Αγγέλου, τηλ. 2651036686, 2651083087, αρμόδιοι: Ηλίας Μώκος και Κατερίνα Καρακώστα), καθώς και στο site της Εταιρείας: www.epirussa.gr.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker