Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΛαϊκή Συσπείρωση - Καταγγέλλει την ακύρωση εγκεκριμένου έργου στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας

Λαϊκή Συσπείρωση - Καταγγέλλει την ακύρωση εγκεκριμένου έργου στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας

 

Την ακύρωση εγκεκριμένου έργου στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας και μάλιστα αντιπλημμυρικού καταγγέλει με ανακοίνωσή της η  Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας.

 

Η ανακοίνωση:

Γιατί ματαιώνεται το αντιπλημμυρικό έργο στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας;

Η Ήπειρος πριν λίγο καιρό ,δοκιμάστηκε από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τις πλημμύρες και τις καταστροφές εξαιτίας τους σε σπίτια, χωράφια κλπ, προβλήματα που προέκυψαν ως αποτέλεσμα της έλειψης αντιπλυμμυρικών και γενικότερων έργων υποδομών, που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αυτή την κατάσταση.

Είναι γνωστές οι καταστροφές που έγιναν στο νομό της Άρτας, η καταστροφή του γεφυριού της Πλακας, κατολισθήσεις, πλημμύρες σε όλη την Περιφέρεια , αλλά και στο Δήμο της Κόνιτσας , είχαμε επίσης σοβαρά προβλήματα.

Ερωτήματα προκαλλεί το γεγονός ότι, παρά τα προαναφερθέντα προβλήματα, ένα αντιπλημμυρικό έργο, που αφορά σε συμπληρωματικά τεχνικά έργα στο χείμαρο Ντιβοικα, στο Τ.Δ Κεφαλοχωρίου του Δήμου Κόνιτσας ,προϋπολογισμού , αρχικά 1.200.000 ευρώ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, δεν θα υλοποιηθεί.

Το έργο εντάχθηκε το 2012 στο Μέτρο 226 «Αποκατάσταση Δασοκομικού Δυναμικού και εισαγωγή Δράσεων πρόληψης», Δράση 2 «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή επιπτώσεων πλημμυρών», του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την υπ αριθμ 168671/841/18-5-12 απόφαση του ΥΠΕΚΑ, με αριθμό έργου 2012 ΣΕΟ 8280088.

(Κατασκευή συμπληρωματικών τεχνικών έργων στο χείμαρρο Ντιβόικα Δ.Δ. Κεφαλοχωρίου Δήμου Μαστοροχωρίων», προϋπολογισμού ύψους 1.200.000,00€ )

Σχετικές αποφάσεις:
 

ΑΔΑ: Β410Φ-ΕΨΙ

ΑΔΑ: ΒΛΓΥΦ-8ΥΓ

ΑΔΑ: ΒΛ1ΓΦ-8ΥΣ

ΑΔΑ: 6ΛΕ4Β-ΝΨΡ



Λόγο αναθεώρησης των τιμών ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε απο 1.200.000 σε 1.300.000 ευρώ.

Οι ευθύνες της προηγούμενης Δημοτικής αρχής του Δήμου Κόνιτσας , αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση που οδηγεί στη ματαίωση του έργου , είναι μεγάλες.

Δείχνουν για ακόμη μια φορά , πως οι λαϊκές ανάγκες , η προστασία της ζωής και το βιος των απλών ανθρώπων με έργα αντιπλημμυρικά, δεν τους ενδιαφέρουν.

Εάν το έργο εξυπηρετούσε συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών , προφανώς θα είχαν ξεπερασθεί όλα τα διαδικαστικά προβλήματα και το έργο θα είχε ολοκληρωθεί.

Το ζήτημα όμως είναι πως με τις τελευταίες πλημμήρες, το Κεφαλοχώρι έζησε πάλι δύσκολες στιγμές. Η κοίτη του χειμάρου είναι σε ψηλότερο σημείο από τα τελευταία σπίτια του χωριού και τα αντιπλημμυρικά φράγματα που είχαν κατασκευαστεί πριν από 35 χρόνια έχουν αρχίσει και σπάνε.


Οι κάτοικοι του χωριού , είναι ανάστατοι, γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να βρουν παρόμοια ευκαιρία για την λύση του προβλήματος και απαιτούν , την άμεση δημοπράτηση και ολοκλήρωση του έργου.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker