Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗμερίδα στην Κόνιτσα για το Εθν. Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Ημερίδα στην Κόνιτσα για το Εθν. Πάρκο Βόρειας Πίνδου

Ημερίδα με θέμα «Η συμβολή του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου στην προστασία διαχείριση και αειφόρο ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» θα λάβει χώρα στην Κόνιτσα με διοργανωτή τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου-Αώου και Πίνδου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, ώρα 11 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Δημαρχείου Κόνιτσας.

Στόχος της ημερίδας είναι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προβολή στην τοπική κοινωνία της Κόνιτσας και της ευρύτερης περιοχής του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, των δράσεων που υλοποιούνται από το Φορέα Διαχείρισης στο πλαίσιο του έργου «Διατήρηση και Προστασία της Βιοποικιλότητας του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου».


Στην ημερίδα θα παρουσιασθούν οι δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης που υλοποιεί ο Φορέας Διαχείρισης δίνοντας έμφαση στη επικείμενη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης της Κλειδωνιάς. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις σχετικές με την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, από τον Στράτο Ιωάννου,Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, Υπεύθυνο για την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μαθητών σε μια προστατευόμενη περιοχή, από τον Δρ Κων/νο Γαβριλάκη, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ θα παρουσιασθούν τα σημαντικά βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία της περιοχής της Κόνιτσας από στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker