Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑπαγόρευση αλιείας (εκτός πέστροφας) στα ποτάμια της Ηπείρου

Απαγόρευση αλιείας (εκτός πέστροφας) στα ποτάμια της Ηπείρου

Την απαγόρευση αλιείας για το μήνα Μάιο µε κάθε αλιευτικό µέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάµια της Ηπείρου τους παραπόταµους και τις πηγές αυτών, αποφάσισε η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου

H σχετική απόφαση:

  1. «Απαγορεύουµε την αλιεία των ψαριών (εκτός της πέστροφας) και όλων των υδρόβιων οργανισµών, µε κάθε αλιευτικό µέσο και εργαλείο σε όλα τα ποτάµια, τους παραπόταµους και τις πηγές αυτών και σε όλα τα υδάτινα οικοσυστήµατα εσωτερικών υδάτων της Ηπείρου από 1 Μαΐου 2015 έως 31 Μαΐου 2015.

  2. Ειδικά για την Τεχνητή Λίµνη Πηγών Αώου (λόγω των χαµηλότερων θερµοκρασιών που επικρατούν στη λίµνη και επηρεάζουν την αναπαραγωγική περίοδο των ψαριών), απαγορεύουµε την αλιεία των ψαριών και όλων των υδρόβιων οργανισµών, µε κάθε αλιευτικό µέσο και εργαλείο από 15 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2015.

  3. Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην προστασία της αναπαραγωγής των ψαριών και λοιπών υδρόβιων οργανισµών που διαβιούν στα παραπάνω υδάτινα οικοσυστήµατα.

  4. Οι παραβάτες της απόφασης αυτής τιµωρούνται σύµφωνα µε τις ισχύουσες διατάξεις (άρθρα 11 και 17 τιυ Ν.∆. 420/1970 όπως αντικαταστάθηκαν µε το άρθρο 9 του Ν. 2040/1992). Συγκεκριµένα για τις παραβάσεις των αλιευτικών διατάξεων ή αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις όπως επιβολή προστίµου, αφαίρεση άδειας αλιείας, κατάσχεση και εκποίηση των παράνοµων αλιεµένων προϊόντων, κατάσχεση και εκποίηση ή καταστροφή (ανάλογα µε την περίπτωση) αλιευτικών εργαλείων και συσκευών.

  5. Υπεύθυνες Αρχές για την τήρηση αυτής της απόφασης είναι οι Αστυνοµικές Αρχές, τα ∆ασαρχεία και όλες οι Ανακριτικές Αρχές».

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker