Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣύλλογος Γυναικών Νομού Ιωαννίνων: Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό

Σύλλογος Γυναικών Νομού Ιωαννίνων: Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό

Ο Σύλλογος Γυναικών ν. Ιωαννίνων της ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση οργανώνει το ΠΑΜΕ την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 12:30μ.μ. στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, μέρα απεργίας των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας.


Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας – Πρόνοιας, στα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ είναι εκρηκτικά και χειροτερεύουν διαρκώς. Υπολειτουργούν τα πολυϊατρεία και τα Κέντρα Υγείας, τα ιδρύματα Πρόνοιας έχουν καταντήσει ερείπια από τα οποία λείπουν ακόμα και υλικά καθαριότητας


Τα τελευταία χρόνια έχουμε σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και της επιδείνωσης της υγείας των λαϊκών στρωμάτων λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας αλλά και των βαθιών ανατροπών στο δημόσιο σύστημα Υγείας – Πρόνοιας.


Οι γυναίκες έχουν πρόσθετες και εξειδικευμένες ανάγκες για υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας οι οποίες προκύπτουν από το βιολογικό και κοινωνικό ρόλο της μητρότητας.
Η υγεία πρέπει να είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Δεν είναι προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση αλλά ευθύνη και υποχρέωση του κράτους να την εξασφαλίζει ισότιμα και δωρεάν για όλους μέσα από ένα ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.


Διεκδικούμε ότι μας ανήκει, με προτεραιότητα στην πρόληψη αλλά και την αναβάθμιση του συστήματος υγείας. Όλα όσα μπορεί και πρέπει να προσφέρει η επιστήμη και η τεχνολογία για τη βελτίωση της ζωής όλων των εργαζόμενων, των άνεργων, αυτών που ο μόχθος και η εκμετάλλευση τους φθείρει τη ζωή και την υγεία, αυτών που παράγουν το πλούτο.


Παλεύουμε και διεκδικούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας :
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ΤΩΡΑ.
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
ΤΩΡΑ να δοθούν όλα τα κονδύλια που χρωστάει το κράτος σε όλες τις δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ! Πλήρης και αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση.
Να επαναλειτουργήσουν άμεσα οι υγειονομικές μονάδες και κλινικές που έκλεισαν. Να δημιουργηθούν νέα δημόσια Κέντρα Υγείας.
Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker