Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ Δημοτική Κίνηση Πολιτών "Ο Τόπος που θέλω να Ζω" για το υπό δημοπράτηση κατάστημα της κεντρικής πλατείας Κόνιτσας

Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών "Ο Τόπος που θέλω να Ζω" για το υπό δημοπράτηση κατάστημα της κεντρικής πλατείας Κόνιτσας

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
«Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Δημοτική Κίνηση Πολιτών "Ο Τόπος που θέλω να Ζω" θεωρώντας απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του πολίτη στα κοινά την ενημέρωσή  του, συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των θέσεων, των προτάσεων και των τοποθετήσεων της κίνησής μας στα συλλογικά όργανα του δήμου.


 

Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, 15/9/2015, οι εκπρόσωποι της παράταξής μας καταψήφισαν τους όρους δημοπράτησης για την εκμίσθωση του δημοτικού καταστήματος της κεντρικής πλατείας καταθέτοντας μια διαφορετική πρόταση για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου καταστήματος. Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη της την πρόταση αλλά αρνήθηκε ακόμα και τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Η πρόταση που καταθέσαμε αποτυπώνεται στην τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου μέλους της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σπανού Βασίλη που παραθέτουμε αυτούσια.
“Κύριε δήμαρχε, θα ήθελα να σας καταθέσω μια διαφορετική πρόταση για την αξιοποίηση του Δημοτικού  Καταστήματος της κεντρικής πλατείας.

Θεωρούμε ότι η λειτουργία άλλης μιας καφετέριας, και μάλιστα στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην Κόνιτσα, ειδικά στην περίπτωση που το μίσθωμα είναι τόσο υψηλό.

Σε μικρό χρονικό διάστημα και με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, ο μισθωτής είναι σίγουρο ότι δε θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του και θα συμβεί ότι και στο παρελθόν.


Πιστεύουμε ότι μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει το συγκεκριμένο κατάστημα και ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτό που προτείνουμε είναι η δημιουργία μιας εταιρείας μέσα από νομικό πρόσωπο που διαθέτει ο Δήμος η οποία θα λειτουργεί το συγκεκριμένο κατάστημα όχι με δημοτικούς υπαλλήλους όπως έχει γίνει κατά τον παρελθόν με τα λεγόμενα Δημοτικά Καταστήματα αλλά με κατάλληλο προσωπικό που θα προσλάβει για το σκοπό αυτό. Αυτό μπορεί να γίνει σύμφωνα και με τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΕΤΑΑ (άρθρο 1, παρ. 1 ΠΔ 457/90, άρθρο 6, παρ. 4 ΥΔ Α1β/8577/1983).


Το κατάστημα θα έχει  ένα ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα, τα προσφερόμενα προϊόντα θα αφορούν κατά κύριο λόγο τοπικά προϊόντα: τσίπουρο, κρασί, λικέρ, τυριά της ευρύτερης περιοχής, παραδοσιακά γλυκά κτλ και θα λειτουργεί έτσι και ως κατάστημα προβολής της τοπικής οικονομίας.

Με δεδομένο ότι τα λειτουργικά έξοδα θα είναι μειωμένα αφού δε θα υπάρχει ο βραχνάς του ενοικίου οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα είναι προσιτές σε όλους και θα δημιουργηθούν και θέσεις εργασίας, όχι “μαύρης” εργασίας όπως κατά κανόνα συμβαίνει σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα θα μπορούσε στο συγκεκριμένο χώρο να λειτουργήσει και το κέντρο ενημέρωσης και πληροφόρησης επισκεπτών που θέλετε να δημιουργήσετε χωρίς να χρειάζεται να μισθωθεί άλλος χώρος από το δήμο.

Θα μπορούσαν ενδεχομένως με την κατάλληλη μελέτη να επεκταθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις εντάσσοντας το  έργο σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ επόμενης προγραμματικής περιόδου) και να φιλοξενούνται και κάποιες δράσεις πολιτισμού.


Σας καλούμε λοιπόν να αναβάλλεται το 2ο θέμα «Καθορισμός όρων δημοπράτησης για την εκμίσθωση Δημοτικού ακινήτου στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας» από την σημερινή Οικονομική Επιτροπή και σας ζητάμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα καταθέσουμε την πρότασή μας με οικονομοτεχνικές λεπτομέρειες και θα υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν εκεί όλες οι παρατάξεις και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Σε διαφορετική περίπτωση θα ψηφίσουμε αρνητικά.”
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker