Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚέντρο Υγείας της Κόνιτσας: Λείπουν οδηγοί ασθενοφόρου, αναλώσιμα και θέρμανση

Κέντρο Υγείας της Κόνιτσας: Λείπουν οδηγοί ασθενοφόρου, αναλώσιμα και θέρμανση

Σύμφωνα με άρθρο του Πρωϊνού Λόγου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα έξι Κέντρα Υγείας στο Νομό Ιωαννίνων (Κόνιτσας, Μετσόβου, Βουτσαρά, Δερβιζιάνων, Πραμάντων και Δελβινακίου  αυξάνουν όσο περνάει ο καιρός και γίνονται χειρότερα με την έλευση του χειμώνα.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα κατήγγειλε στον «Π.Λ.» κάτοικος της περιοχής σχετικά με την κατάσταση στο Κέντρο Υγείας της Κόνιτσας, το οποίο εξυπηρετεί σήμερα 42 χωριά.

Στο Κ.Υ. Κόνιτσας
Τέσσερις οδηγούς ασθενοφόρου είχε μέχρι πρόσφατα το Κ.Υ. Κόνιτσας. Οι δύο εξ αυτών αποσπάστηκαν αλλού κι έχει μείνει με δύο οδηγούς, οι οποίοι, όπως είναι φυσικό, δεν μπορούν να καλύψουν μόνοι τους τις βάρδιες ενός ολόκληρου 24ώρου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα.


Στο μεταξύ, από το Κέντρο λείπουν αναλώσιμα υλικά (γάζες, επίδεσμοι, χαρτιά, γάντια κ.α.), με αποτέλεσμα συχνά να τα αγοράζουν οι ίδιοι οι γιατροί για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Τώρα δε που πλησιάζει ο χειμώνας στα παραπάνω προστίθεται κι άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα, η έλλειψη θέρμανσης!
Πέρυσι δύο Κ.Υ., αυτό της Κόνιτσας και εκείνο του Μετσόβου έμειναν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα χωρίς πετρέλαιο και θέρμανση εν μέσω κρύου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για γιατρούς και ασθενείς.


Στην Κόνιτσα, εξάλλου, οι γιατροί που υπηρετούν είναι αγροτικοί κι όχι μόνιμοι όπως στον Βουτσαρά και το Μέτσοβο όπου υπάρχουν οργανικές θέσεις ιατρικού προσωπικού κι αυτό αποτελεί επίσης ένα πρόβλημα.

 

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος

Να επισημάνουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες του e-konitsa.gr υπάρχει κληροδότημα του οποίου τα έσοδα  θα έπρεπε να διατίθενται στο Νοσοκομείο Κόνιτσας

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker