Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΝέα σχολική χρονιά για 30 προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα

Νέα σχολική χρονιά για 30 προσφυγόπουλα στην Κόνιτσα

Το πρώτο τους μάθημα άρχισαν σήμερα, στις 2 μμ, τριάντα παιδάκια από την Συρία, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κόνιτσας.

Τους μαθητές καλωσόρισε ο διευθυντής του σχολείου, κ. Λάζαρος Κωστανάσιος, ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια του και παράλληλα τόνισε την μεγάλη ευθύνη, γιατί, όπως είπε, είναι βαρύ το φορτίο που επωμίζεται.

Ο κ. Γρηγόρης Τζίμας, διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υποσχέθηκε πως οι δάσκαλοι και η τοπική κοινωνία, θα σταθούν δίπλα στα παιδιά για οτιδήποτε χρειαστούν, ενώ η συντονίστρια του κέντρου της Κόνιτσας, κ. Κατερίνα Μητοπούλου, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και δύναμη στους δασκάλους.

Ο δήμαρχος Κόνιτσας, κ. Ανδρέας Παπασπύρου, κατά τον χαιρετισμό του είπε, πως η δημοτική αρχή αντιμετωπίζει το θέμα της παιδείας των προσφυγόπουλων, με ευαισθησία και ευχήθηκε καλή χρονιά.

Τα προσφυγόπουλα, το καθένα και μία ξεχωριστή ιστορία, ευχαρίστησαν με ένα τραγούδι στη γλώσσα τους, που μιλάει για την ανάγκη να σωθούν τα παιδιά του πολέμου.

Την ίδια ώρα, η Περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης, κ. Αγγελική Φωτεινού, υποδεχόταν 15 μεγαλύτερα παιδιά από το κέντρο φιλοξενίας, στο Γυμνάσιο της Κόνιτσας.

Από αύριο τα παιδιά θα παρακολουθούν μαθήματα από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker