Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔήμος Κόνιτσας - Για το τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν των Αποδήμων

Δήμος Κόνιτσας - Για το τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν των Αποδήμων

Share

ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων προς τιμήν των Αποδήμων «Νόστιμον Ήμαρ», που για πρώτη φορά διοργάνωσε ο Δήμος Κόνιτσας 18 – 20 Αυγούστου 2017.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η σύσφιξη των σχέσεων και η αρτιότερη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας με τους Απόδημους καθώς και  η αναζήτηση λύσεων επί διαφόρων σημαντικών θεμάτων που απασχολούν τους διαμένοντες στην περιοχή, η ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου.

Στα πλαίσια της  εκδήλωσης  πραγματοποιήθηκαν τα ακόλουθα:

Την Παρασκευή 18/08/2017ξενάγηση σε μνημεία της περιοχής και στη συνέχεια λαϊκή βραδιά με τον Δημήτρη Μπάση και τη Δήμητρα Σταθοπούλου στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας, τους οποίους παρακολούθησε με ενθουσιασμό πλήθος κόσμου.

Το Σάββατο 19/08/2017ημερίδα στην αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Κόνιτσας, στην οποία επίσημοι προσκεκλημένοι απηύθυναν χαιρετισμό, διακεκριμένοι ομιλητές ανέλυσαν ενδιαφέροντα θέματα για τις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου Κόνιτσας, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος επί ουσιαστικών θεμάτων, που απασχολούν το σύνολο του Δήμου. 

Η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση του μουσικοχορευτικού παραδοσιακού προγράμματος της νεανικής εστίας του Αγίου Γερασίμου Άνω Ιλισίων και στη συνέχεια υπό τους ήχους της παραδοσιακής ορχήστρας των  Χαλκιάδων, απόδημοι και μόνιμοι κάτοικοι ενώθηκαν σε έναν τεράστιο χορευτικό κύκλο στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας.

Την Κυριακή 20/08/2017Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και Μνημόσυνο για τους απανταχού κεκοιμημένους του Δήμου Κόνιτσας. Η εκδήλωση έκλεισε στην αίθουσα διαλέξεων του Δήμου με τις ακόλουθες τιμητικές βραβεύσεις:

 του Μιχαήλ Αναγνωστόπουλου, μεγάλου ευεργέτη της περιοχής της Κόνιτσας, για τη διαχρονική σημαντική προσφορά της Αναγνωστοπουλείου Γεωργικής Σχολής στην κοινωνία της Κόνιτσας,

του Νικολάου Σίμου, επίτιμου ανώτερου καθηγητού στο Εθνικό Ερευνητικό Κέντρο BrookhavenNationalLaboratoryτων ΗΠΑ, BNL’sColliderAcceleratorDepartmentandattheNationalSynchrotronLightSourceII, για την προβολή των γεφυριών και της τέχνης της πέτρας της Κόνιτσας0 σε διεθνές επίπεδο.

του Χαρίση Καλτσούνη, προέδρου της εταιρίας «Καλτσούνης ΑΕΒΕ» και «Καλτσούνης ΑΕ» για την πολύτιμη δωρεά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Κόνιτσας .

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των άλλων,  η βουλευτής του Σύριζα κα Μερόπη Τζούφη,  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, Ο Δήμαρχος Ζίτσας, κ. Πλιάκος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Ι. Καραμπίνας, ο πρώην υπουργός κ. Α. Φούσας, ο πρώην Πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρίας κ. Σ. Φούσας, ο διοικητής του 583 Τ.Π. και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι φορέων.    

Ευελπιστούμε η εκδήλωση να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο να ενώνει τους απόδημους με την ιδιαίτερη πατρίδα τους. Να γίνει αφετηρία για ανταλλαγή απόψεων και για εμπλουτισμό και πρόοδο της κοινωνίας του Δήμου Κόνιτσας.

                                                                        Κόνιτσα, 22/08/20

 

Σας αρέσει η σελίδα μας στο facebook

Τελευταίες Ειδήσεις

 

Ράδιο e-konitsa.gr

Loading radio ...

Ακούστε

radio online

Δείτε ζωντανά τον καιρό στην Κόνιτσα

Ακούστε

radio online

Pagemaker