Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚαταγγελία για το Γηροκομείο Κόνιτσας

Καταγγελία για το Γηροκομείο Κόνιτσας

Καταγγελία σοκ για το Γηροκομείο Κόνιτσας.  Βρήκε την μητέρα της σε άθλια κατάσταση, της παρακρατούν τα έγγραφα!

Ήρθε από την Αμερική για να δει την ηλικιωμένη μητέρα της. Οι εικόνες που αντίκρυσε την σόκαραν και όσα καλείται να αντιμετωπίσει το τελευταίο δίμηνο δεν έχουν προηγούμενο!

Η κ. Κλεοπάτρα Κοτούλα κατάγεται από χωριό της Κόνιτσας. Τα τελευταία 35 χρόνια ζει στην Αμερική. Φέτος, έκανε το μεγάλο ταξίδι της επιστροφής στα πάτρια εδάφη καθώς ήθελε να δει την ηλικιωμένη της μητέρα.

Στο Γηροκομείο της Κόνιτσας όπου φιλοξενούνταν, συνάντησε έναν άνθρωπο που έμοιαζε φάντασμα του εαυτού του. Η κατάστασή της τραγική καθώς στο διάστημα που έμενε εκεί δεν είχε την παραμικρή φροντίδα και περιποίηση.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει η κόρη της, της χορηγούνταν μεγάλη ποσότητα υπνωτικών φαρμάκων, με αποτέλεσμα τις περισσότερες ώρες να είναι κοιμισμένη στο κρεβάτι.

Σοκαρίστηκε καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο άνθρωπος που είχε απέναντί της ήταν η μητέρα της.

Η πρώτη της ενέργεια ήταν να την βγάλει από το Γηροκομείο και να την πάρει μαζί της, στο σπίτι που έχουν στο χωριό.

Σήμερα η ηλικιωμένη έχει συνέλθει και σταδιακά ανακτά τον εαυτό της.

Η επόμενη ενέργειά της, ήταν να ζητήσει από το Γηροκομείο τα απαραίτητα έγγραφα της μητέρας της. Την αστυνομική της ταυτότητα για να μπορέσει να βγάλει διαβατήριο, το βιβλιάριο υγείας για να την πάει στο νοσοκομείο και το βιβλιάριο καταθέσεων.

Οι υπεύθυνοι του Γηροκομείου, μέχρι και σήμερα, αρνούνται πεισματικά να της τα δώσουν, καλυπτόμενοι πίσω από διάφορες δικαιολογίες. Συχνά γίνονται εριστικοί και επιθετικοί απέναντί της με αποτέλεσμα η ίδια να βρίσκεται σε απόγνωση και να έχει ζητήσει ήδη νομική υποστήριξη.

Δύο μήνες περίπου ζει τον δικό της Γολγοθά στο "κράτος" της Κόνιτσας.. Και επειδή ο χρόνος εξαντλείται και σε λίγες μέρες θα πρέπει να επιστρέψει στην Αμερική διαπιστώνει ότι στο ταξίδι αυτό δύσκολα θα πάρει την μητέρα της, αφού οι αρμόδιοι του Γηροκομείου παρακρατούν όλα τα έγγραφά της!

Πηγή: epiruspost.gr

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker