Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότητα Διαδικασία έκδοσης αδειών απόσταξης σταφυλιών

Διαδικασία έκδοσης αδειών απόσταξης σταφυλιών

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων ανακοινώνονται τα ακόλουθα::

Ενόψει έναρξης της νέας αποστακτικής περιόδου για τη λειτουργία αμβύκων των μικρών αποσταγματοποιών (άρθρο 7 § Ε του ν. 2669/2001) σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

  • Η αποστακτική περίοδος ορίζεται από 16 Οκτωβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2017.
  • Προκειμένου να εκδοθεί άδεια απόσταξης από το Τελωνείο Ιωαννίνων απαιτείται η προσκόμιση από τους αμπελοκαλλιεργητές βεβαίωση από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου – ΠΕ Ιωαννίνων για την ιδιότητα του παραγωγού, των αμπελώνων (συστηματικοί – κληματαριές) και την ποσότητα σταφυλιών που παρήχθησαν (από τις Δηλώσεις συγκομιδής) για όσες εκμεταλλεύσεις βρίσκονται καταχωρημένες στο Αμπελουργικό Μητρώο. Η σχετική βεβαίωση θα εκδίδεται μέχρι το πέρας της καταλυτικής ημερομηνίας (15 Δεκεμβρίου 2017) από το γραφείο 117 στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου – Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων για όσους παραγωγούς βρίσκονται καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου.
  • Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοκαλλιέργεια και δεν είναι καταχωρημένοι στη βάση δεδομένων του Αμπελουργικού Μητρώου προκύπτει θέμα νομιμότητας, επειδή σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) 1308/2013 και την ΥΑ 1011/21054/18-02-2017), απαγορεύεται η φύτευση νέων αμπελώνων χωρίς τη σχετική άδεια από την αρμόδια Δνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και επομένως η υπηρεσία μας δεν μπορεί να εκδώσει σχετική βεβαίωση.
  • Για τους παραγωγούς που κατέχουν αμπελοτεμάχια μεγαλύτερα του 1 στρ.,  προκειμένου να εκδοθεί η σχετική βεβαίωση, απαιτείται υποχρεωτικά η ηλεκτρονική  υποβολή  δήλωσης  συγκομιδής  για  το 2017  μέσω  της  ιστοσελίδας http://eservices.minagric.gr του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων  (γραφείο 117) και στους Λάμπρο Στέφο, Στάθη Βαασδέκη & Ηλία Μάνη ή στο τηλέφωνο:   2651 0 87117.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker