Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΆγνοια δηλώνει η Δήμος Κόνιτσας για σχεδιαζόμενο από την Περιφέρεια Ηπείρου δρόμο στον Σαραντάπορο

Άγνοια δηλώνει η Δήμος Κόνιτσας για σχεδιαζόμενο από την Περιφέρεια Ηπείρου δρόμο στον Σαραντάπορο

Share
Άγνοια δηλώνει η δημοτική αρχή της Κόνιτσας σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνηση Πολιτών  "Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ" στην φημολογούμενη κατασκευή δρόμου από την Περιφέρεια Ηπείρου στον Σαραντάπορο, που θα ενώνει το Μπουραζάνι με τα Καβάσιλα και τον Αμάραντο μέσω της Καλόβρυσης.
 

Η πλήρης ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνηση Πολιτών  "Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ":

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νοεμβρίου (17/11/2017) στη συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 καταθέσαμε μεταξύ άλλων τη θέση μας για την αξιοποίηση ενός από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας, των ιαματικών πηγών Καβασίλλων και Αμαράντου. Συγκριτικά πλεονεκτήματα που είναι γνωστά σε όλους αλλά παραμένουν αναξιοποίητα. Συγκεκριμένα για τους δύο ιαματικούς πόρους θεωρούμε ότι αν δεν υπάρξει άμεση οδική πρόσβαση από την Κόνιτσα και ουσιαστικά ενοποίησή τους με την έδρα του Δήμου, δεν θα υπάρξει και καμία ουσιαστική αναπτυξιακή προοπτική. Η υποτιθέμενη λειτουργία των λουτρών Καβασίλλων με την παρούσα μορφή που προωθεί η δημοτική αρχή δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην περιοχή παρά μόνο οφειλές στα δημοτικά ταμεία.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρόταση αξιοποίησης των ιαματικών πόρων, καταθέσαμε στο ΔΣ ερώτηση που αφορούσε στη φημολογία περί πρόθεσης της Περιφέρειας Ηπείρου να κατασκευάσει δρόμο προς τα λουτρά των Καβασίλλων όχι από την Κόνιτσα αλλά περιφερειακά από Μπουραζάνι και Καλόβρυση. Η απάντηση που πήραμε από τον κ. Δήμαρχο ήταν ότι ο Δήμος Κόνιτσας δεν είχε καμία τέτοια ενημέρωση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 4/12/2017 επαναφέραμε το θέμα γιατί στο ενδιάμεσο διερευνώντας το διαπιστώσαμε πως ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι!!! Η Περιφέρεια έχει δηλώσει δημόσια μέσω του Περιφερειάρχη την πρόθεσή της για το συγκεκριμένο δρόμο και μάλιστα σε επιτροπή που ο Δήμαρχος Κόνιτσας ήταν ΠΑΡΩΝ. Μετά από αυτή την εξέλιξη καταθέσαμε όπως έχουμε δικαίωμα δια μέσου του επικεφαλής της παράταξής μας κ. Σπανού Βασιλείου θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης ώστε να συζητηθεί και να υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση που να αποτυπώνει επίσημα τη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας. Ταυτόχρονα παρουσιάσαμε έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών κ. Τατιάνας Καλογιάννη με ημερομηνία 31/10/2017 στο οποίο αναφέρεται ότι: «Η Περιφέρεια Ηπείρου εκπονεί προκαταρκτική μελέτη χάραξης οδού από την περιοχή της Καλόβρυσης - Μπουραζάνι προς την περιοχή του Αμαράντου, στοχεύοντας στην αξιοποίηση των ιαματικών λουτρών των Καβασίλλων και του Αμαράντου…» δίνοντας στοιχεία της προτεινόμενης χάραξης αλλά και δορυφορικές φωτογραφίες.

Με βάση τον κανονισμό λειτουργίας του ΔΣ το θέμα για να συζητηθεί έπρεπε να τεθεί σε ψηφοφορία, η οποία μετά την παρέμβαση του Προέδρου του ΔΣ και του Δημάρχου κατέληξε σε παρωδία. Ο Δήμαρχος ζήτησε να μη συζητηθεί το θέμα γιατί προφασίστηκε πως δεν είχε ενημερωθεί (ένα μήνα μετά…) ενώ ο πρόεδρος του ΔΣ με τους γνωστούς σε όλους πλέον λαϊκισμούς του, το πεζοδρομιακής κουλτούρας οξύθυμο και αγενές ύφος του, δυναμίτισε το πολιτισμένο και ήρεμο μέχρι τότε κλίμα της συνεδρίασης. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν κόλαφος για τη λειτουργία του ΔΣ και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν την πρότασή μας ακολουθώντας πιστά την προτροπή του Δημάρχου, ως καλά στρατιωτάκια... Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να αναλογιστούν την ευθύνη που έχουν ως αιρετοί για την τύχη και το μέλλον του τόπου μας.

Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε μετά την απαξίωση της πρότασής μας αλλά κυρίως μετά την τακτική φίμωσής μας από τον πρόεδρο του ΔΣ ήταν διαμαρτυρόμενοι, να αποχωρήσουμε, επισημαίνοντας πως μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους τέτοιες τακτικές χειραγώγησης που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Εκφράζουμε για ακόμη μια φορά την πεποίθησή μας πως ο πρόεδρος του ΔΣ είναι ακατάλληλος να σταθεί στο ύψος του θεσμικού του ρόλου και αν μη τι άλλο καταστρατηγεί βάναυσα το δημοκρατικό - πολιτικό διάλογο, υποβιβάζει διαρκώς το θεσμό τον οποίο υπηρετεί και δυσχεραίνει την ομαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Ευθύνη που σαφώς βαραίνει την κεφαλή της Δημοτικής αρχής που τον διατηρεί ακόμα σε αυτό το αξίωμα.

Τέλος σε ότι αφορά στο θέμα της οδικής χάραξης εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να μεθοδεύσει τον αποκλεισμό και την απομόνωση του τόπου μας, αποφασίζοντας για μας… χωρίς εμάς… Όσο για τη Δημοτική Αρχή, από ότι φαίνεται κοιμάται εσκεμμένα τον ύπνο του δικαίου και ας ελπίσουμε να μη ξυπνήσει κατόπιν εορτής!!!

 
Για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών 
"Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ"

Πηγή: toposnazo.blogspot.gr

Σας αρέσει η σελίδα μας στο facebook

Τελευταίες Ειδήσεις

 

Ράδιο e-konitsa.gr

Loading radio ...

Ακούστε

radio online

Δείτε ζωντανά τον καιρό στην Κόνιτσα

Ακούστε

radio online

Pagemaker