Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔήμος Κόνιτσας - Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Απελευθέρωση της Κόνιτσας

Δήμος Κόνιτσας - Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Απελευθέρωση της Κόνιτσας

Share

Την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν στην Κόνιτσα, οι εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την 105η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό
Το πρόγραμμα περιέλαβε την Παρασκευή 23/02 εκδηλώσεις στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου με επετειακά τραγούδια από την Χορωδία Ενηλίκων του Δήμου Κόνιτσας, τη Φιλαρμονική «Ελευθέριος Χ. Παγγές» του Δήμου Κόνιτσας και τη Στρατιωτική Μουσική του Γ’ Σώματος Στρατού, ενώ το Σάββατο 24/02 τελέστηκε αρχιερατική θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Μητροπολιτικού Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, εκφωνήθηκε ο Πανηγυρικός της ημέρας από την Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς κ. Ράπτη Μαρία με θέμα «Η απελευθέρωση της Κόνιτσας το 1913 και ο Μητροπολίτης Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδων Βλάχος» στην αίθουσα διαλέξεων του Δήμου Κόνιτσας. Τέλος έγινε επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στη θέση «Αη Γιάννης», όπου έγινε παράδοση της ελεύθερης πια πόλης της Κόνιτσας 24 Φεβρουαρίου 1913 από το λοχαγό του ελληνικού στρατού Α. Παπανικολάου στον Μητροπολίτη Βελλάς και Κονίτσης Σπυρίδωνα Βλάχο.
Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν: η Βουλευτής Ιωαννίνων κα Μερόπη Τζούφη ως εκπρόσωπος της βουλής, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιος Καψάλης, η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου κα Μητροκώστα, ο Διοικητής της VIII Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ο Περιφερειακός Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, ο Διοικητής του 583 Τ.Π., ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος, ο Δήμαρχος Ζίτσας κ. Μιχάλης Πλιάκος, η Δήμαρχος Σουλίου κα Σταυρούλα Μπραΐμη, πολιτικές, στρατιωτικές, αστυνομικές και τοπικές αρχές, η Στρατιωτική Μουσική του Γ’ Σώματος Στρατού, η μπάντα της VIII Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Ιωαννίνων και πλήθος κόσμου.

 

Σας αρέσει η σελίδα μας στο facebook

Τελευταίες Ειδήσεις

 

Ράδιο e-konitsa.gr

Loading radio ...

Ακούστε

radio online

Δείτε ζωντανά τον καιρό στην Κόνιτσα

Ακούστε

radio online

Pagemaker