Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚΚΕ - Αναφορά στη βουλή για τα έργα στον χείμαρρο Ντιβόικα στο Κεφαλοχώρι

ΚΚΕ - Αναφορά στη βουλή για τα έργα στον χείμαρρο Ντιβόικα στο Κεφαλοχώρι

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν στην βουλή ΑΝΑΦΟΡΑ την επιστολή του Δήμου Κόνιτσας που αφορά την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στον Χείμαρρο Ντιβόικα Δ.Δ. Κεφαλοχωρίου.

Το έργο αν και εντάχθηκε το 2012 στο Μέτρο 226 «Αποκατάσταση Δασοκομικού Δυναμικού και εισαγωγή Δράσεων πρόληψης», Δράση 2 «Ορεινά αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα για αποφυγή επιπτώσεων πλημμυρών», του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ), του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την υπ. Αριθμ.168671/841/18-5-12  απόφαση του ΥΠΕΚΑ, με αριθμό έργου 2012 ΣΕΟ 8280088. (Κατασκευή συμπληρωματικών τεχνικών έργων στο χείμαρρο Ντιβόικα ΔΔ Κεφαλοχω­ρίου Δήμου Μαστοροχωρίων, προϋπολογισμού ύψους 1.200.000,00 ευρώ) και λόγω αναθεώρησης των τιμών, ο προϋπολογισμός του αυξήθηκε από 1.200.000 σε 1.300.000 ευρώ.

Η τραγικές καθυστερήσεις της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κόνιτσας, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου οδήγησαν στη ματαίωση του αναγκαίου έργου για την περιοχή.

Ο χείμαρος Ντιβόικα στο Κεφαλοχώρι βρίσκεται σε ψηλότερο σημείο από τα τελευταία σπίτια του χωριού και τα αντιπλημμυρικά φράγματα που είχαν κατασκευαστεί πριν από 35 χρόνια έχουν φθαρεί και αρχίζουν και σπάνε. Οι κίνδυνοι καταστροφής είναι μεγάλοι και γίνονται ορατοί και μεγαλύτεροι μετά και τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

Οι κάτοικοι του χωριού είναι ανάστατοι, γνωρίζοντας πως δεν πρόκειται να βρουν παρόμοια δυνατότητα για τη λύση του προβλήματος, απαιτούν την άμεση ολοκλήρωση του έργου.

 

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker