Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΤουρισμόςΑιχμή του δόρατος ο αγροτουρισμός

Αιχμή του δόρατος ο αγροτουρισμός

Αιχμή του δόρατος ο αγροτουρισμόςΤην εμπειρία της Ελλάδας στην ανάπτυξη δομών και δράσεων γύρω από τον αγροτουρισμό αξιοποιούν φορείς της Ρουμανίας, στο πλαίσιο διακρατικού προγράμματος που συμμετέχει ως εταίρος ο ΕΟΤ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιούνται επισκέψεις σε περιοχές της Ελλάδας με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στο πεδίο του αγροτουρισμού μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού της αγροτικής οικονομίας των δύο χωρών.


Τις ημέρες αυτές εκπρόσωποι των εταίρων του προγράμματος επισκέπτονται τα Γιάννινα και συγκεκριμένα τα Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο και την Κόνιτσα, για να αποκομίσουν γνώσεις από την εμπειρία καλών πρακτικών στον αγροτουρισμό.


Σύμφωνα με την συντονίστρια του προγράμματος από την πλευρά του ΕΟΤ Μαρία Μάρακα, στόχος όλων αυτών των δράσεων είναι η ανάδειξη των υπηρεσιών στον τομέα του αγροτουρισμού, μέσα από την εμπειρία και την γνώση των τοπικών φορέων. 


Από την πλευρά της η τμηματάρχης Τουριστικών Επενδύσεων της Διεύθυνσης Μελετών και Επενδύσεων του ΕΟΤ Πηνελόπη Νομπιλάκη ανέδειξε τους στόχους του ΕΟΤ για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Όπως τόνισε, στο νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης εντάσσονται δράσεις εκσυγχρονισμού των δομών αγροτουρισμού με στόχο τη διαμόρφωση ενός ποιοτικού προϊόντος. Μάλιστα, ο ΕΟΤ στοχεύει στη σύνδεση του αγροτουρισμού με δράσεις τοπικού ενδιαφέροντος, όπως τα τοπικά προϊόντα.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της ρουμανικής πλευράς υπογράμμισε πως η περιοχή έχει πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία που μπορούν να εφαρμόσουν στη Ρουμανία σε επίπεδο αγροτουρισμού, προσαρμόζοντάς τα στα τοπικά τους δεδομένα.

 

Πηγή: Εφημερίδα Ανεξάρτητος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker