Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΤουρισμόςΕπίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο στην Κόνιτσα.

Επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο στην Κόνιτσα.

    Ομάδα τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων από την Κύπρο, επισκέφθηκαν την Κόνιτσα, με αφορμή την αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Λάρνακα.

Μαζί τους ήταν και η εκπρόσωπος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κα Σοφία Χαραλάμπους, ο Διευθυντής του ΕΟΤ στην Κύπρο κΘοδωρής Θαλασσινός και εκπρόσωπος της κυπριακής αεροπορικής εταιρείας TUS Σταύρος Κυπριανού.

Η επίσκεψη οργανώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων σε συνεργασία με την Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας.

Αρχικά έγινε υποδοχή της κυπριακής ομάδας στην αίθουσα διαλέξεων του Δημαρχείου Κόνιτσας, όπου μετά τον χαιρετισμό του δημάρχου κ. Ανδρέα Παπασπύρου, πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γιώργο Τάσσο μέλος της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Κόνιτσας, εκτενής παρουσίαση των τουριστικών προϊόντων της περιοχής και όλος ο μελλοντικός σχεδιασμός για την περαιτέρω οργάνωσή τους σε επαγγελματικό επίπεδο.

Τονίσθηκε η συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας με την Περιφέρεια Ηπείρου και παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά το καινούριο brand name του Δήμου, «Κόνιτσα – ο τόπος των πέτρινων γεφυριών» “Konitsa – Land of stone bridges” .
Στη συνάντηση κλήθηκαν όλοι οι επαγγελματίες της Κόνιτσας, που σχετίζονται με τον τουρισμό.

Στη συνέχεια οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στην Κόνιτσα σε αντιπροσωπευτικά σημεία , όπως στο πέτρινο γεφύρι , στο Λόφο του Προφήτη Ηλία και στην οικία του Αγίου Παϊσίου. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία, πριν αποχωρήσουν, να γευθούν την τοπική γαστρονομία και τοπικά προϊόντα.

Η συγκεκριμένη επαφή με την κυπριακή ομάδα αποσκοπεί σε περαιτέρω συνεργασία με την Κύπρο και σε αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Κόνιτσα, που αποτελεί ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές.

 

Πηγή: Δήμος Κόνιτσας

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker