Βρίσκεστε εδώ: HomeΠαράδοσηΜουσική παράδοσηΔρακότρυπα - Τα Παραδοσιακά μας Τραγούδια

Δρακότρυπα - Τα Παραδοσιακά μας Τραγούδια

Νωρίς το πρωί, κάθομαι κάτω από τη σκαμνιά, με έναν ελληνικό καφέ στο χέρι, σε κείνο το μικρό φλιτζάνι, με το χοντρό χερούλι και ένα ελαφρύ, βελούδινο αεράκι κατηφορίζει από την κορυφή του Τυμπάνου και χαϊδεύει τις αισθήσεις μου με ήχους και εικόνες τωρινές, παλιές και ακόμα πιο παλιές από το όμορφο χωριό μας.

Έφτασε στο χέρι μου το cd που εναγωνίως περίμενα με τίτλο: "ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑ, ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ". Το άνοιξα, το ξεφύλλισα, ένιωσα συγκίνηση, μία γλυκιά νοσταλγία που μόνο η βαθιά και γνήσια μνήμη μπορεί να δημιουργήσει.

Πρόκειται για μία δουλειά που ξεκίνησα εδώ και ένα χρόνο. Περιλαμβάνει 15 παραδοσιακά τραγούδια τα οποία χρονολογούνται πάνω από 150 χρόνια. Η συλλογή έχει διασωθεί από τον πατέρα μου, μουσικό Νίκο Τάτση. Θεώρησα χρέος μου και ευθύνη μου να τα αναδείξω για τη συνέχεια της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία το Δ.Σ. του Μορφωτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Δρακότρυπας "Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ" και ιδιαιτέρως τον πρόεδρο κ.Γιάννη Γλυνό καθώς και τους μουσικούς: Νίκο Φιλιππίδη, Άρη Ντίνα, Στέφανο Γεωργίου, Γιώργο Ντίνα, όπως και τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων.

Το cd διατίθεται: Στα γραφεία του Μ.Ε.Σ. ΔΡΑΚΟΤΡΥΠΑΣ "Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ" , στο Drakotrypa.gr και το eshop της σελίδας, στο facebook καθώς και στο τηλέφωνο : 6984510534. Επόμενα σημεία διάθεσης θα αναφερθούν μέσω της σελίδας.

  • Αγώνες Τοξοβολίας 4 Φεβρουάριου 2007 - Γιάννενα
  • ΚΡΕΜΑΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ
  • Κοπή πίττας της Αδελφότητας Πύργου-Κόνιτσας Αθηνών 2010
  • Από την κοπή της πίτας της Αδελφότητας Αθηνών

Συντάκτες



Pagemaker