Βρίσκεστε εδώ: HomeΒίντεοΕλλήνων Δρώμενα: - Το ταξίδι των Μαστόρων" (Οι Ηπειρώτες ταξιδευτές χτίστες της Πέτρας)

Ελλήνων Δρώμενα: - Το ταξίδι των Μαστόρων" (Οι Ηπειρώτες ταξιδευτές χτίστες της Πέτρας)

Η εκπομπή της ΕΤ3 «Ελλήνων Δρώμενα» για πέμπτη συνεχή χρονιά, ταξιδεύει, καταγράφει και παρουσιάζει τις διαχρονικές πολιτισμικές εκφράσεις ανθρώπων και τόπων.
Τα «Ελλήνων Δρώμενα» του Αντώνη Τσάβαλου αποκαλύπτουν μία συναρπαστική ανθρωπογεωγραφία: Το μωσαϊκό του σύγχρονου και διαχρονικού πολιτισμικού γίγνεσθαι της χώρας μας, με μία επιλογή προσώπων-πρωταγωνιστών, γεγονότων και τόπων, έτσι ώστε να αναδεικνύεται και να συμπληρώνεται μία ζωντανή ανθολογία.
Στο φετινό τους ταξίδι από την Κρήτη έως τον Έβρο και από το Ιόνιο έως το Αιγαίο, παρουσιάζουν μία πανδαισία ανθρωπολογικής και μουσικής έκφρασης.

 

Τους ξακουστούς μαστόρους της πέτρας στα χωριά της Κόνιτσας επισκέπτονται τα «Ελλήνων Δρώμενα». Στη συγκεκριμένη εκπομπή ο τηλεθεατής θα γνωρίσει, εκτός από τα πανέμορφα πετρόχτιστα χωριά της Ηπείρου, τα μεγαλύτερα κτίρια της χώρας, που είναι φτιαγμένα από μαστόρους Ηπειρώτες, ενώ θα γίνει μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο κατέκτησε όλο τον κόσμο η τέχνη αυτών των σπουδαίων καλλιτεχνών της πέτρας. Στα βάθη της Ασίας, την Αφρική, την Αμερική και την Ευρώπη υπάρχουν κτίρια και γέφυρες κατασκευασμένες από τα χέρια Ηπειρωτών «πετράδων». Ακόμη και ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Μπρούκλιν είναι χτισμένος με την τεχνική των μαστόρων της Κόνιτσας. Τα «Ελλήνων Δρώμενα» καταγράφουν το ταξίδι των μαστόρων, τόσο από την πλευρά των ίδιων των ξενιτεμένων, όσο και από την πλευρά εκείνων που έμεναν πίσω στο χωριό.



Σκηνοθέτης: Αντώνης Τσάβαλος
Έρευνα: Αντώνης Τσάβαλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Κουτσουράς
Μοντάζ: Διονύσης Τσιρώνης, Γιώργος Χρυσαφάκης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Τσαντέ

ellinon_dromena

  • Γενική άποψη απο την ημερίδα_2
  • Πύργος Κόνιτσας
  • Απόκριες στο Πεκλάρι
  • ΛΟΥΤΡΑ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ

Συντάκτες



Pagemaker