Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΦυσική πίστα για Κανόε - Καγιάκ στον ποταμό Αώο σχεδιάζει ο Δήμος Κόνιτσας

Φυσική πίστα για Κανόε - Καγιάκ στον ποταμό Αώο σχεδιάζει ο Δήμος Κόνιτσας

Share
Η δημιουργία πίστας Κανόε - Καγιάκ στον ποταμό Αώο, η οποία θα συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής, είναι ένας από τους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής Κόνιτσας.

Για το συγκεκριμένο έργο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Κόνιτσας Χαράλαμπος Εξάρχου, έχει εξασφαλιστεί εδώ και ένα χρόνο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πίστωση 1.800.000 ευρώ, εκ των οποίων προεγκρίθηκαν οι 500.000, με στόχο τη δημιουργία πίστας Κανόε - Καγιάκ ολυμπιακών προδιαγραφών.

Ο Δήμος Κόνιτσας φιλοξένησε στην περιοχή δυο Γάλλους ειδικούς υδρολόγους - μηχανικούς, οι οποίοι κατασκεύασαν και την ολυμπιακή πίστα Καγιάκ στην Αθήνα.

Όπως ανέφερε με ικανοποίηση ο κ. Εξάρχου, οι δύο Γάλλοι επισκέφτηκαν τον Αώο και έκαναν λόγο για «την καλύτερη φυσική πίστα που έχουν δει».

Μάλιστα, μέσα στον επόμενο μήνα, θα καταθέσουν στο Δήμο Κόνιτσας την πρότασή τους, ώστε να συμπληρωθεί η μελέτη του έργου, για να προχωρήσει στη συνέχεια η δημοπράτησή του.

Ακριβές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της πίστας Κανόε - Καγιάκ δεν υπάρχει καθώς, όπως υπογράμμισε ο κ. Εξάρχου, έργα που βρίσκονται κοντά σε Εθνικούς Δρυμούς απαιτούν χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης και αδειοδοτήσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες. Εξέφρασε πάντως την αισιοδοξία του ότι θα δημοπρατηθεί πριν λήξει η θητεία της παρούσας δημοτικής αρχής.

 

Πηγή: Πρωϊνά Νέα

 

Ράδιο e-konitsa.gr

Loading radio ...
  • Απόκριες 2012 στο Πεκλάρι
  • Πλαγιά, το παλιό χωριό
  • Αγία Παρασκευή - Το σχολείο
  • Απόκριες 2009

Ακούστε

radio online

Δείτε ζωντανά τον καιρό στην Κόνιτσα

Ακούστε

radio online

Pagemaker