Βρίσκεστε εδώ: HomeΔημοτικές & Περιφερειακές εκλογές 2014Εκλογές 2014 - Δύσκολος φέτος ο καιρός για τα κηπάρια

Εκλογές 2014 - Δύσκολος φέτος ο καιρός για τα κηπάρια

Ο κόσμος αυτός που ζούμε δεν είναι και τόσο άσχημος.  Αν εξαιρέσουμε την μεγάλη πύκνωση,που τον κάνει πολύ σκληρό,αυτό που φταίει είμαστε εμείς οι άνθρωποι.
Φαίνεται όμως ότι έχουμε μια αντίληψη για τον κόσμο που δεν είναι δική μας, που μεταλαμπαδεύεται από γενιά σε γενιά,και μας εμποδίζει να είμαστε τίμιοι, φιλικοί, στοργικοί ο ένας με τον άλλον. Μέσα από τα αναγνωστικά του Δημοτικού της εποχής μας αλλά και την μυθολογία και την Αγία Γραφή όλες οι ανθρώπινες αξίες διδάχθηκαν και με το παραπάνω.Ειδικά στις πρώτες τάξεις.


Ο ανταγωνισμός όμως που μας επιβλήθηκε με τα κάθε λογής πειθήνια και χαιρέκακα φερέφωνα του, μας έκανε να αφήσουμε στην άκρη όλα τα αγνά και όμορφα και να επιδοθούμε στο κυνήγι της "επιτυχίας" και του βολέματος που δεν έχει τέλος. Άλλους μας τραυμάτισαν, άλλους μας διαστρέβλωσαν, άλλους μας κορόιδεψαν και πλήρως χειραγωγημένοι βγήκαμε να ζήσουμε την ζωή μας. Προφανώς και κάποιοι δεν ξέχασαν ποτέ την αίσθηση από τα πρώτα διδάγματα κι αυτό τους εμποδίζει να ενταχθούν ακόμη κι αν θα το θέλουν.

Τώρα όμως "ξανά μανά"καλούμαστε να αλλάξουμε.
Με τη φτώχεια που μας δέρνει, με την ανάπτυξη που δεν ήρθε,  με τη έξωθεν βοήθεια που δεν έφτασε ποτέ σε μάς και το σχέδιο που όλο αλλάζει και όλο ίδιο μένει, μπορούμε να αλλάξουμε;


Αγαπητοί φίλοι δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά βοήθεια είμαστε μόνοι._   Μόνοι σ' ένα ψυχρό και ανελέητο σύμπαν. Είναι δύσκολο μοιάζει ανέφικτο αλλά αυτός που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα είμαστε Εμείς.   

Πώς όμως θα αλλάξουμε;  Μήπως την πάθουμε όπως σε μια υπέροχη ζεν ιστορία μ' έναν γεωργό, που, αφού φύτεψε τους σπόρους του, άρχισε να ζητά από τον Θεό τις ιδανικές κατά την γνώμη του συνθήκες για την ανάπτυξη των φυτών του. Τώρα βρέξε, τώρα σταμάτα, τώρα βάλε ζέστη, τώρα βάλε κρύο. Κι ο Θεός τού' κανε όλα τα χατίρια με αποτέλεσμα να σαπίσουν τα φυτά του.

Ας ξεκουνηθούμε και μεις λίγο.
Οι καρποί φτάνουν για όλους, και πρέπει να μοιράζονται σε όλους
Ας αναζητήσουμε τις σωστή καλιέργεια για τα φυτά μας κι ας έχει παλιόκαιρο.



Υ.Γ.
1. Οι καλύτερες προεκλογικές κουβέντες γίνανε σε καφενεία, και έξω από καταστήματα.


2. Το διαδίκτυο απεδείχθη ανεπαρκές και αναλώθηκε σε πομπώδεις εκφράσεις, ανούσιες κόντρες και ασήμαντα θέματα.


3. Στην φωτογραφία λεπτομέρεια απο κέντημα πολυταξιδεμένης χρυσοχέρας της πάνω Κόντσας

  • Καστάνιανη 1920
  • Απόκριες στο Πεκλάρι
  • Παλιός Αη-Θανάσης
  • Ο Χ.Α.Δ.Α. και η ροή του ποταμού το καλοκαίρι του 2013

Συντάκτες



Pagemaker