Βρίσκεστε εδώ: HomeΒιβλία - ΕκδόσειςΤο ημερολόγιο της Δροσοπηγής για το 2011

Το ημερολόγιο της Δροσοπηγής για το 2011

Συνεχίζει το πλούσιο εκδοτικό έργο της η Αδελφότητα Δροσοπηγιωτών Κόνιτσας

Καταγραφή μαρτυριών, γεγονότων και εθίμων του παρελθόντος

• Ένα νέο ημερολόγιο για το 2011 εξέδωσε η Αδελφότητα Δροσοπηγιωτών του Δήμου Κόνιτσας, συνεχίζοντας το πλούσιο εκδοτικό της έργο.
Το ημερολόγιο πλαισιώνουν εικόνες του χωριού τους που «καθημερινά φέρνουμε στη φαντασία μας όλοι οι Καντσιώτες», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προλογικό του σημείωμα. Το χιονισμένο χωριό, τα λουλούδια που ξεπηδούν μέσα από τις πέτρες, το πέτρινο γεφύρι της Δροσοπηγής, οι πέτρινες βρύσες, το εικονοστάσι, τα μαγευτικά χρώματα του Οκτώβρη, είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που περιλαμβάνει η νέα αυτή έκδοση. Όσο για το μήνυμα της Αδελφότητας προς όλους τους Δροσοπηγιώτες, αυτό συνοψίζεται ως εξής: «Ας δραστηριοποιηθούμε όλες και όλοι και κυρίως η νεολαία μας στα κοινά οράματα και στόχους, για την αναγέννηση και ανάπτυξη του τόπου μας».

«Τα Καντσιώτικα»
Παράλληλα με το ημερολόγιο, η Αδελφότητα Δροσοπηγιωτών εξέδωσε και το 15ο τεύχος του τακτικού εξαμηνιαίου περιοδικού της με τίτλο «Τα Καντσιώτικα». Το περιοδικό αποτελεί συνέχεια του σημαντικού καταγραφικού έργου που έχει να παρουσιάσει ο Σύλλογος, το οποίο, μεταξύ άλλων, αποτυπώνει σπάνιες μαρτυρίες και μνήμες, εικόνες, γεγονότα, ήθη και έθιμα από το παρελθόν του χωριού.

 

Πηγή: Πρωϊνός Λόγος

 

 

  • Χιονισμένο Πληκάτι 2
  • Σμόλικας 2007
  • Ο Χ.Α.Δ.Α. και η ροή του ποταμού το καλοκαίρι του 2013
  • Μουσείο Λαϊκής Τέχνης Τάκη Φασούλη

Συντάκτες



Pagemaker