Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΝ. Μιχαλολιάκος: Ό μητροπολίτης Κόνιτσας Αντρέας πλήρωνε και το γραφείο μας. Διάψευση των ισχυρισμών απο τον μητροπολίτη

Ν. Μιχαλολιάκος: Ό μητροπολίτης Κόνιτσας Αντρέας πλήρωνε και το γραφείο μας. Διάψευση των ισχυρισμών απο τον μητροπολίτη

Σε  βίντεο που βρέθηκε στον Η/Υ του Μιχαλολιάκου, ο προφυλακισμένος αρχηγός εμφανίζεται με φιλική συντροφιά ή ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής σε κάποια ταβέρνα να μιλά για τις σχέσεις της οργάνωσης με την Εκκλησία, επιβεβαιώνοντας ότι υπήρχαν μητροπολίτες οι οποίοι βοηθούσαν τη Χρυσή Αυγή, είτε οικονομικά είτε σε ψήφους, κατονομάζοντας ως τέτοιους τον Κονίτσης Ανδρέα και τον Σπάρτης Ευστάθιο. Λέει σχετικά:

"Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε"
 

 

Σε διάψευση για όσα ακούγονται στο βίντεο προχώρησε και ο μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας. Σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει φαιδρά όσα αναφέρει ο Ν. Μιχαλολιάκος. Λέει ακόμη ότι δεν πληρώνει τα ενοίκια γραφείων της Χρυσής Αυγής όπως ισχυρίζεται στο σχετικό βίντεο ο Ν. Μιχαλολιάκος και ότι δεν δέχθηκε επιχορήγηση από τη Χρυσή Αυγή για το έργο της μητρόπολης διότι αυτή είναι η πάγια τακτική του να μη δέχεται χρήματα από κόμματα.


Η ανακοίνωση του μητροπολίτη  Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα:

«Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων‶ του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά.

Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγῳ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οἰκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκοῦν για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου και των ευαγών Ιδρυμάτων που διατηρεί.

Και τα διατηρεί αποκλειστικά με τις εισφορές των συνεργατών της και τίς δωρεές απλών χριστιανών, χωρίς να δέχεται επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, της Ε.Ε. ή πολιτικών φορέων. Μάλιστα, όταν πρό καιρού μου έγινε πρόταση νά δεχθώ, για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, οικονομική ενίσχυση από τον Πρόεδρο της ″Χρυσής Αυγής‶, αρνήθηκα κατηγορηματικά, διότι έχω πάγια αρχή να μην δέχωμαι οιανδήποτε αρωγή από τά πολιτικά κόμματα της χώρας μας.

Τα όσα εν προκειμένῳ, καταλογίζονται σε Επισκόπους της Εκκλησίας μας είναι ″βέλη νηπίων‶ καί φυσικά ″εκ του πονηρού‶.

Φίλοι δικοί μας είναι όσοι είναι φίλοι Χριστού. Καί φίλοι Χριστού είναι όσοι τηρούν το ευαγγέλιό Του, στήν πληρότητά του. Η Εκκλησία είναι μητέρα καί τροφός του Έθνους. Το στήριξε, το στηρίζει και θα το στηρίζει μέχρις εσχάτων.  Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα».



Πηγές:
http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27369&subid=2&pubid=32633526


http://www.tanea.gr/news/greece/article/5065011/polemos-ths-xryshs-ayghs-me-th-deksia-toy-kyrioy/

http://www.efsyn.gr/?p=159389

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=113183836

 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker