Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΔεν θέλουν το οικοτροφείο στην Κόνιτσα

Δεν θέλουν το οικοτροφείο στην Κόνιτσα

«Δεν θα γίνω Πόντιος Πιλάτος. Θα υποστηρίξω την ίδρυση του οικοτροφείου με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος», δήλωσε χθες ο υφυπουργός Υγείας, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, που συμμετείχε σε ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας προκειμένου να πεισθούν όλοι οι κάτοικοι για τη δημιουργία οικοτροφείου ατόμων με νοητική υστέρηση, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχαργώς». Προχθές το βράδυ πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο συναινεί ομόφωνα στη λειτουργία του οικοτροφείου αλλά αντιδρά μερίδα κατοίκων, κυρίως αυτών που γειτνιάζουν με το οικοτροφείο, παρουσία του υφυπουργού Υγείας.

Στη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης κι ενώ αρκετές στιγμές οι τόνοι υψώθηκαν από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, ο υφυπουργός Υγείας ανέλυσε διεξοδικά τη λειτουργία του οικοτροφείου, στο οποίο θα φιλοξενηθούν 15 άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών.

Μερικοί από τους κατοίκους πείστηκαν κι άλλοι όχι, ενώ ο υφυπουργός Υγείας εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για τη λειτουργία του οικοτροφείου, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η κοινωνική ενσωμάτωση και όχι η κοινωνική απομόνωση, ώστε να αρθούν οι προκαταλήψεις του παρελθόντος. Πρόσθεσε δε ότι θα επισκεφθεί εκ νέου την Κόνιτσα, ώστε να ενημερώσει πλήρως τους κατοίκους, ενώ σημείωσε ότι «κανένας δεν έχει συμβόλαιο με τον Θεό, δεν ξέρει αν αύριο αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην ίδια την οικογένειά του».


Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 03/09/2004

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker