Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑνακοίνωση – διαμαρτυρία ΤΔ Πύργου Κόνιτσας για το φράγμα στον Σαραντάπορο

Ανακοίνωση – διαμαρτυρία ΤΔ Πύργου Κόνιτσας για το φράγμα στον Σαραντάπορο


Από το ΤΔ-Πύργου-Κόνιτσας και σε ότι έχει σχέση με την μελέτη κατασκευής Υδρ/κού φράγματος στον Σαραντάπορο από την εταιρεία energa ΑΕ & Σια οε δίπλα στην γέφυρα Belley του Πύργου ανακοινώνονται τα παρακάτω:

Μετά από επιστολή του Προέδρου του ΤΔ κ. Παπαδημητρίου Χρήστου προς την ΓΓΠΗ, στην οποία επεσήμανε την προσοχή της υπηρεσίας όσον αφορά την έγκριση περιβαλλοντικών όρων καθότι στη μελέτη δεν υπάρχουν ανάλογες προβλέψεις για την προστασία των πρανών του Πύργου, αλλά και λοιπές προβλέψεις, όπως π.χ. για την γέφυρα και τον δρόμο αλλά και την περιβαλλοντική αποκατάσταση του φυσικού τοπίου μετά την επέμβαση, η ΓΓΠΗ επέστρεψε την μελέτη στην ΝΑΙ, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχει γεωλογική μελέτη προστασίας των πρανών του Πύργου.

Εξ αυτού του γεγονότος μηχανικός της ανωτέρω εταιρείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΤΑ, και μιλώντας τραμπούκικα προκλητικά αποκάλεσε αυτόν Αλβανό με περισσή ιταμότητα, και μιλώντας με απαράδεκτο ύφος απαίτησε να πάρει πίσω τις παρατηρήσεις του από την ΓΓΠΗ.

Πράγμα που δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει.

Η γνωστοποίηση της παραπάνω εξέλιξης στον τύπο είναι υποχρέωσή μας καθότι η προσβλητική συμπεριφορά στελέχους της εταιρείας, το ύφος του και το ήθος του, μας προβληματίζει για το αν και η εταιρεία έχει την ίδια άποψη όσον αφορά το ενδιαφέρον του Προέδρου του χωριού για το συγκεκριμένο θέμα.

Η γνωστοποίηση θα μας βοηθήσει στο να καταλάβουν κάποιοι, ότι δεν θα έρχονται στον τόπο μας μόνο κερδοσκοπικά, αλλά πολύ προσεχτικά, με φιλική διάθεση στους ανθρώπους που φυλάνε τα σύνορα και προς το περιβάλλον από αυτές τις πρωτόγνωρες παρεμβάσεις.

Ζητάμε από τους τοπικούς φορείς ενημέρωσης ΜΜΕ, στήριξη και σε αυτό μας το ζήτημα, και σας ευχαριστούμε θερμά.

Πηγή: Πρωϊνά Νέα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker