Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑνανοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κόνιτσας "Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ" για τα συνθήματα σε χώρους του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας

Ανανοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κόνιτσας "Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ" για τα συνθήματα σε χώρους του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας

Την ημέρα που οι μαθητές των σχολείων της πόλης μας θα απέτιαν φόρο τιμής στους αγωνιστές της εξέγερσης του Πολυτεχνείου επέλεξαν οι “γνωστοί… άγνωστοι” νοσταλγοί του νεοναζιστικού, φασιστικού μορφώματος να εκφράσουν τη ρητορική μίσους που τους διακατέχει γράφοντας συνθήματα σε χώρους του Λυκείου.
 
Η καταδίκη για το θλιβερό γεγονός είναι το λιγότερο που πρέπει να εκφράσει η τοπική κοινωνία, η κοινωνία της Κόνιτσας, που δυστυχώς μέρος της υποθάλπει και υποκινεί ακροδεξιές συμπεριφορές που προσβάλλουν τη δημοκρατία, την παιδεία και τον πολιτισμό μας. Αυτά για τα οποία οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου στάθηκαν μπροστά στα τανκς της χούντας.
 
Η ανοχή δεν είναι στάση ενεργών, σκεπτόμενων πολιτών και ο στρουθοκαμηλισμός μας οδηγεί σε αδιέξοδο...
 
Ας ενεργοποιηθούμε επιτέλους ως κοινωνία, ως οικογένεια, ως εκπαιδευτικό σύστημα και ας απομονώσουμε μια και καλή τους νοσταλγούς των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία… Δημοκρατία!!!
 
Για τη Δημοτική Κίνηση Πολιτών Κόνιτσας - “Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ”
Η Δημοτική Ομάδα

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker