Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΛαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας - Ανακοίνωση για την υπερψήφιση των δημοτικών τελών και φόρων από τη Διοίκηση και την αντιπολίτευση του Δήμου

Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας - Ανακοίνωση για την υπερψήφιση των δημοτικών τελών και φόρων από τη Διοίκηση και την αντιπολίτευση του Δήμου

Ανακοίνωση για την υπερψήφιση των δημοτικών τελών και φόρων από τη Διοίκηση και την αντιπολίτευση του Δήμου εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση»

 

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Κόνιτσα συζητήθηκε η πρόταση της Δημοτικής Αρχής για τις αυξήσεις των δημοτικών τελών.
Πανελλαδική πρωτιά για το δήμο μας με χαράτσια που φθάνουν έως και το 65% ενώ το συνολικό βάρος για την τσέπη των δημοτών της Κόνιτσας θα φτάσει στις 233.000 ευρώ.

Η πρόταση αύξησης των τελών που πέρασε με σχετική πλειοψηφία και συγκεκριμένα με «7 από τους 20 ψήφους» (1 απών) είχε ουσιαστικά την στήριξη και της μείζονος αντιπολίτευσης. Η παράταξη «ο Τόπος μας Μπροστά» που ήταν και η μόνη που μπορούσε να καταθέσει άλλη πρόταση και δεν το έκανε, προσπάθησε να κρυφτεί πίσω από την λευκή ψήφο. Λίγα λεπτά όμως μετά την ψήφιση των προτάσεων της Δημοτικής Αρχής στην συζήτηση για το τεχνικό πρόγραμμα ο κύριος Αντρέας Παπασπύρου έσπευσε να δηλώσει και να καμαρώσει πώς τα μέτρα πέρασαν χάρη στο λευκό της παράταξης του.

Εκτός όμως από τις αυξήσεις στο τέλος ακίνητης περιουσίας, στην ύδρευση, στον φωτισμό, στην καθαριότητα ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου προτίθεται να ανοίξει την πόρτα της ιδιωτικοποίησης της υπηρεσίας καθαριότητας. Ανακοίνωσε πως στις αρχές του νέου έτους θα ετοιμάσει οικονομοτεχνική μελέτη για την παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη.

Οι προσπάθειες επέλασης των ιδιωτικών συμφερόντων στο Δήμο από τον κυρίου Έξαρχου και την Δημοτική Αρχή δεν σταματούν στην καθαριότητα. Συνεπαρμένος από την μεγάλη επιτυχία άλλα και την ανοχή και στήριξη της ίδιας πολιτικής από τις άλλες παρατάξεις, ανακοίνωσε πως είναι σε επαφές και συζητήσεις με επενδυτές για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων, υδροηλεκτρικών έργων και ανεμογεννητριών. Ήδη δρομολογούνται και ψηφίζονται για επενδύσεις «πράσινων» επιχειρηματικών συμφερόντων αποχαρακτηρισμοί στον κάμπο της Κόνιτσας, γη που θεωρείται υψηλής παραγωγικότητας.


Αυτή είναι λοιπόν η κατεύθυνση της νέας Δημοτικής αρχής στην Κόνιτσα, όσο για τα συμφέροντα των δημοτών, θα τα θυμηθούμε μετά από 4 χρόνια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κόνιτσας με την τοποθέτηση του Δημήτρη Σδούκου, επισήμανε πώς οι αυξήσεις αλλά και η επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις σε καθαριότητα και άλλους τομείς συμβαδίζουν με τις θέσεις τόσο της κυβέρνησης όσο και των κομμάτων της αστικής διαχείρισης.


Αυτές τις κατευθύνσεις στηρίζουν τόσο η Δημοτική αρχή όσο και το μεγαλύτερο μέρος της αντιπολίτευσης στον Δήμο Κόνιτσας που δηλώνουν δήθεν “αυτοδιοικητικοί” και “ανεξάρτητοι όπως φάνηκε με την στάση τους και την ψήφο τους (θετική ή λευκή) στο Δημοτικό Συμβούλιο. Έχουν παραμερίσει και απαξιώσει κάθε διεκδίκηση αύξησης της χρηματοδότησης των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό θεωρώντας το χαράτσωμα των δημοτών περίπου ως φυσικό φαινόμενο και ως εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των δήμων.


Η διαχείριση απορριμμάτων, μια κοινωνική, δημόσια και άκρως απαραίτητη λαϊκή ανάγκη, δεν μπορεί να μετατρέπεται σε εμπόρευμα, με τους δήμους να παίζουν το ρόλο του μεσάζοντα για τη στήριξη του ιδιωτικού κεφαλαίου. Καθορισμός σύγχρονων όρων για την ορθολογική και ασφαλή αποκομιδή (συλλογή και μεταφορά) των απορριμμάτων από τις υπηρεσίες του δήμου με μόνιμο προσωπικό, αμειβόμενο από το κράτος και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη, με σύγχρονο εξοπλισμό καθώς και προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους δημότες της Κόνιτσας να αγωνισθούν ενάντια στο νέο χαράτσωμα με την αύξηση των δημοτικών τελών αλλά και των σχεδίων για περαιτέρω φορολόγηση και ιδιωτικοποίηση του Δήμου.
Οι δημότες να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα για την αναγκαιότητα του αγώνα για μια οικονομία και κοινωνία που θα έχει στόχο και σκοπό την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και όχι την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Κόινιτσας

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker