Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΑνακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας για τα χουντικά συνθήματα στο Λύκειο Κόνιτσας

Ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κόνιτσας για τα χουντικά συνθήματα στο Λύκειο Κόνιτσας

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ

Με λύπη μας και ανησυχία πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 15/11 στους τοίχους του Γενικού Λυκείου της πόλης μας γράφτηκαν συνθήματα χουντικής προέλευσης από αγνώστους.
Ανήμερα της σχολικής γιορτής, για την επέτειο του πολυτεχνείου, ανιστόρητοι βάνδαλοι φρόντισαν να αμαυρώσουν την ιστορική και καθοριστική μέρα για τη μετάβαση στη δημοκρατία της χώρας μας.
Προφανώς κάποιοι αρνούνται να δεχθούν ότι οι δικτάτορες και οι δικτατορίες δεν έχουν θέση πια στην χώρα μας.
Οριστικά και αμετάκλητα η Ελλάδα άλλαξε σελίδα. Με αυτούς τους αμετανόητους και τους καθοδηγούμενους η συντεταγμένη πολιτεία (εκπαιδευτική κοινότητα, υπουργείο παιδείας, Δήμος Κόνιτσας και πολίτες) οφείλει, να ασχοληθεί, να τους ενημερώσει για τη δημοκρατία και την αλήθεια, για να πάψουν να ζουν στο ψέμα και τη μισαλλοδοξία.


Είναι απορίας άξιο πώς μέχρι τώρα οι αρχές του τόπου αποφεύγουν να ασχοληθούν με το θέμα, λες και αυτά τα απαράδεκτα συμβαίνουν σε άλλη χώρα, σε άλλο τόπο. Με τη στάση τους, (κουκουλώνω, δεν παίρνω θέση, δε συζητάω, δεν αποφασίζω να καταδικάσω, δεν προκρίνω μέτρα), το πρόβλημα επανέρχεται δριμύτερο.


Πριν λίγες μέρες η Ελλάδα γιόρτασε τη νίκη εναντίον του φασισμού. Προφανώς και όσοι έγραψαν τα φασιστικά συνθήματα στο Λύκειο συμμετείχαν στις εκδηλώσεις την 28η Οκτωβρίου. Αυτή η αντίφαση δείχνει ότι οι ανιστόρητοι βάνδαλοι ζουν στο δικό τους κόσμο, στο ψεύδος, σε κόσμους που χρήζει να αναλυθούν από ειδικούς.
Εμείς, το τοπικό συμβούλιο Κόνιτσας, κατά πλειοψηφία, καταδικάζουμε όλες αυτές τις πράξεις και πρακτικές και θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, ώστε με ενημέρωση, με τη συνδρομή ειδικών να εξαφανιστούν δια παντός αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker