Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΟ τόπος μας Μπροστά - Για τη ψήφο σε δημοτικά τέλη και τεχνικό πρόγραμμα

Ο τόπος μας Μπροστά - Για τη ψήφο σε δημοτικά τέλη και τεχνικό πρόγραμμα

 

Ο τόπος μας Μπροστά
Η παράταξή μας πιστεύει ότι ο υπεύθυνος δημότης είναι ο σωστά ενημερωμένος δημότης και αντίστοιχα η σωστή λειτουργία των δημοτικών αρχόντων απαιτεί πρώτα και πάνω από όλα, να γνωρίζουν με ακρίβεια το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα με αφορμή τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του καθορισμού του ύψους των δημοτικών τελών και του τεχνικού προγράμματος του 2020,ακούστηκαν και γράφτηκαν σωρεία από ανακρίβειες, που οφείλονται ακριβώς στην άγνοια των τροποποιήσεων του ´ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ ´και κατά πόσο είναι εφικτό να καταψηφίζεται μια πρόταση που εισηγείται η Δημοτική Αρχή και αφορά θεμελιώδη δημοτικά θέματα, όπως ο Προϋπολογισμός.

Ας το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν.
Η ψηφοφορία διεξάγεται μόνο ΥΠΕΡ προτάσεων που κατατίθενται από τις παρατάξεις και δεν έχει καμία πρακτική σημασία η ψήφιση ΚΑΤΑ της πρότασης π.χ. της Διοίκησης. Αν δηλαδή στο ΔΣ υπάρξει μία μόνο πρόταση πχ για το ύψος των τελών, η πρόταση αυτή περνάει εφόσον ψηφίζεται από τα μέλη της παράταξης του Δημάρχου, ακόμα κι αν όλοι οι άλλοι σύμβουλοι την καταψηφίσουν. Στην ουσία, η αρνητική τους ψήφος δεν θεωρείται έγκυρη και δεν λαμβάνεται υπό όψιν στην εξαγωγή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας. Το ίδιο πρακτικό αποτέλεσμα έχει και η λευκή ψήφος.

Η παράταξή μας ψήφισε συνεπώς λευκό για τα δημοτικά τέλη (αν και τοποθετήθηκε αρνητικά για την αύξησή τους), όχι για να βοηθήσει την ψήφισή τους, αφού κάτι τέτοιο δεν το είχε ανάγκη η Διοίκηση, αλλά για να δηλώσει, όπως το ξεκαθάρισε στην τοποθέτης ότι δεν της δόθηκε εγκαίρως η πρόταση της Διοίκησης ώστε να την επεξεργαστεί, να μελετήσει τα στοιχεία, να συντάξει τη δική της πρόταση, να την υποβάλει στην Υπηρεσία και να ζητήσει,όπως προβλέπει ο Νόμος, τη δική της έκθεση βιωσιμότητας, την οποία να παρουσιάσει προς ψήφιση στο ΔΣ.
Αν αυτό μπορούσε να γίνει από την Παρασκευή το μεσημέρι που πήραμε τις εισηγήσεις μέχρι την αμέσως επόμενη Δευτέρα το μεσημέρι που έγινε η ΟΕ, ο κάθε καλόπιστος δημότης μπορεί να κρίνει.
 
Θα μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο και με το Τεχνικό Πρόγραμμα.
Επειδή όμως ως προς το κομμάτι των νέων έργων του 2020 της παρούσας Διοίκησης, ήταν εξόφθαλμα πρόχειρο και ανερμάτιστο, ψηφίσαμε ΟΧΙ γνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα δε θα άλλαζε, αλλά επιθυμούσαμε να στηλιτεύουμε για άλλη μια φορά τον απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας του Δημάρχου ο οποίος έχει κρατήσει για τον εαυτό του και την αντιδημαρχία των τεχνικών έργων. Δε θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε. Με τις τροποποιήσεις του Κλεισθένη ο Δήμαρχος έχει υπερβολικές εξουσίες, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στο Δήμο, αν δεν έχει τις ικανότητες να τις διαχειριστεί κατάλληλα, πράγμα που δείχνει καθαρά η μέχρι τώρα πορεία του.

Εμείς θα διατυπώνουμε τις θέσεις μας προσηλωμένοι στις αρχές της νομιμότητας και με γνώμονα τη συνδρομή μας στην εξυπηρέτηση των δημοτών.
´Ο,τι όμως γίνεται ή δε γίνεται είναι αποκλειστική ευθύνη του Δημάρχου.
Και αυτό ας το γνωρίζουν όλοι.
 
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker