Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣτο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα των Ελικοπτέρων

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο το θέμα των Ελικοπτέρων

Οι πτήσεις των τουριστικών ελικοπτέρων της εταιρείας Heliteam που δραστηριοποιείται τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή, με έδρα την Κόνιτσα, μονοπώλησε την συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.

Από την συνεδρίαση απείχαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι της παράταξης «Άπειρος Τόπος», που συμπαραστάθηκαν στο πένθος του μέλους της παράταξης Πέτρου Αρλέτου για την απώλεια του πατέρα του, ωστόσο αρκετοί εκπρόσωποι φορέων συμμετείχαν στην συζήτηση.

Το θέμα των ελικοπτέρων και των πτήσεων που πραγματοποιούν στους εθνικούς δρυμούς Βίκου – Αώου και Πίνδου έχει συζητηθεί εκτενώς τις τελευταίες ημέρες, έπειτα από τις παρεμβάσεις του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου της Πίνδου και των καταγγελιών της τοπικής κίνησης των Οικολόγων Πρασίνων.

Ο νομάρχης και μέλος της διοίκησης του Φορέα Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην παρέμβασή του είπε ότι ο Φορέας Διαχείρισης έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες: «Όλα έχουν μια σειρά. Υπάρχουν νόμοι, κανείς δεν θέλει να παρανομήσει και δεν μπορεί ορισμένοι να παρουσιάζονται ως "Ηρακλειδείς του περιβάλλοντος". Υπάρχει κανονισμός για το τι ισχύει στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού που θα ζητήσουμε να  εφαρμόζεται και σε διαφορετικές περιπτώσεις θα απαιτείται η έκδοση άδειας», υπογράμμισε ο Νομάρχης για να προσθέσει ότι «τα ελικόπτερα είναι χρήσιμα για την περιοχή και για έκτακτες περιπτώσεις», συμπληρώνοντας ότι «δεν πρέπει να είμαστε τόσο συντηρητικοί εδώ στα Γιάννινα και να πολεμάμε ότι καινούργιο γίνεται».

Ο πρόεδρος του Φορέα Σπύρος Καμπέρης υπεραμύνθηκε των ενεργειών της διοίκησης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει αν η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο, ενώ τις καταγγελίες επανέλαβε το μέλος των Οικολόγων Πράσινων Μίλτος Μπούκας.

Σε επίθεση κατά του προσώπου του από τον κ. Μπούκα απάντησε ο νομαρχιακός σύμβουλος και αντινομάρχης Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας Παντελής Κολόκας, ενώ τον λόγο πήραν ακόμη ο επικεφαλής της Νομαρχιακής Ριζοσπαστικής Αριστερής Συσπείρωσης Κώστας Λούκας, ο εκπρόσωπος των περιβαλλοντικών οργανώσεων στην διοίκηση του Φορέα Κώστας Τζιόβας, καθώς και ο χειριστής του ελικοπτέρου Έρικσον, Γιαννιώτης Αλέξανδρος Παπακώστας.

Ως προς την ουσία του ζητήματος ο κ. Καμπέρης υπογράμμισε πως το νομοθετικό πλαίσιο προβλέπει πως οποιαδήποτε εταιρεία μπορεί να πραγματοποιεί πτήσεις σε ύψος 3.000 ποδών, ωστόσο το πρόβλημα αφορά τις πτήσεις εντός της χαράδρας.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker