Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ πιο βροχερή μέρα των τελευταίων χρόνων

Η πιο βροχερή μέρα των τελευταίων χρόνων

Μέσα σε ένα 24ωρο έπεσαν 60 χιλιοστά βροχή την περασμένη Δευτέρα

Την πιο βροχερή μέρα των τελευταίων χρόνων έζησαν οι γιαννιώτες μια και την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου το ύψος της βροχής που έπεσε έφθασε τα 60 χιλιοστά όταν η μέση βροχόπτωση που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια τον μήνα Νοέμβριο στην πόλη είναι τα 175 χιλιοστά.

Αντιλαμβάνεται κανείς με τα στοιχεία αυτά την ένταση της βροχόπτωσης που σημειώθηκε από τις 8 το βράδυ της Κυριακής μέχρι στις 8 το βράδυ της Δευτέρας.

Ενισχυτικά των στοιχείων που δείχνουν την ένταση της βροχής είναι και αυτά που μας έδωσε ο Μετεωρολογικός Σταθμός, που εδρεύει στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με τα οποία από το 8 το βράδυ της Δευτέρας μέχρι στις 8 το πρωί της Τρίτης η ποσότητα της βροχής άγγιζε τα 30 χιλιοστά. Βέβαια, σε αντίθεση με τις βροχοπτώσεις της Δευτέρας, που συνεχιζόταν καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, φαίνεται μάλλον δύσκολο το 24ωρο της Τρίτης να ξεπεράσει τις βροχοπτώσεις αυτό της Δευτέρας μια και στη διάρκεια της ημέρας οι βροχοπτώσεις μειώθηκαν αισθητά.

Οι πιο βροχερές μέρες του πρώτου εννιάμερου του Νοεμβρίου ήταν η Τετάρτη 4 του μηνός με βροχόπτωση ύψους 25 χιλιοστών και η Κυριακή 8 του μηνός με βροχόπτωση 24 χιλιοστών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή καθηγητή Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Άρη Μπαρτζώκα, οι βροχοπτώσεις του πρώτου εννιάμερου του Νοέμβρη (μέχρι στις 8 το βράδυ της Δευτέρας), στην πόλη των Ιωαννίνων έφθασαν τα 150 χιλιοστά, όταν, όπως σημειώσαμε, ο μέσος όρος βροχοπτώσεων όλου του μήνα φθάνει τα 173 χιλιοστά.

Λογικά λοιπόν οι πρώτες μέρες του Νοέμβρη θεωρούνται οι πλέον βροχερές των τελευταίων ετών.


Τα Δολιανά στην πρώτη θέση

Σύμφωνα πάντα με τις μετρήσεις των μετεωρολογικών σταθμών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων οι περισσότερες βροχές στον νομό καταγράφηκαν στην περιοχή των Δολιανών με 225 χιλιοστά το πρώτο εννιάμερο του Νοεμβρίου.

Ακολουθεί η περιοχή Κόνιτσας και συγκεκριμένα το δημοτικό διαμέρισμα Τράπεζας, όπου έχει εγκατασταθεί σταθμός μέτρησης, με 175 χιλιοστά  ποσότητα βροχής η οποία κάλυψε το 90% του μέσου όρου των βροχοπτώσεων του Νοεμβρίου και η περιοχή Μετσόβου με 141 χιλιοστά.


Αλλάζει από Πέμπτη

Οι βροχές θα συνεχιστούν, με μικρότερη ένταση, μέχρι και την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη θα υπάρξει υποχώρηση των φαινομένων η οποία θα συνοδευτεί με πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί λίγο πάνω από το μηδέν.

Γενικά ο καιρός μετά την Πέμπτη, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Μπαρτζώκα θα είναι συννεφιασμένος με διαστήματα ηλιοφάνειας

Πηγή: Νέοι Αγώνες Ηπείρου

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker