Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣυνεδρίαση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Συνεδρίαση για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.

Η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί την καλύτερη ίσως προϋπόθεση, προκειμένου να προστατευθεί ο νομός Ιωαννίνων και αυτή την αντιπυρική περίοδο από τις πυρκαγιές και τους κινδύνους.


Το παραπάνω τονίστηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, που είχε ως θέμα την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών.


Το ΣΝΟ συνεδρίασε υπό την προεδρία του Αλ. Καχριμάνη και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Αστυνομίας και των στρατιωτικών αρχών, της τοπικής αυτοδιοίκησης, δασικών υπηρεσιών, επιχειρήσεων και εθελοντικών οργανώσεων.

Ο Νομάρχης Ιωαννίνων δήλωσε πως η καλή συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και όλων των υπηρεσιών απέδειξε τα προηγούμενα χρόνια, με τον καλύτερο τρόπο πως μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Επίσης, ο κ. Καχριμάνης ζήτησε από όλους τους φορείς την καλύτερη δυνατή συνεργασία με την πυροσβεστική και τη δασική υπηρεσία.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πολύτιμη παρουσία στα Γιάννινα του ελικοπτέρου Έρικσον που χρόνια τώρα έχει συμβάλλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Με τη σειρά του, ο ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Δημήτρης Μαυρογιώργος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να υπάρξει καθολική ετοιμότητα για την πρόληψη των πυρκαγιών, ενώ, όπως σημείωσε, στατιστικά στο Νομό Ιωαννίνων, οι περισσότερες πυρκαγιές προέρχονται από τη γειτονική Αλβανία και από σκουπιδότοπους.
Στην τοποθέτησή του ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πόλεως Ιωαννίνων Mιχάλης Κλείτσας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην άψογη συνεργασία που υπήρξε κατά τα προηγούμενα χρόνια με όλους τους φορείς και ιδιαίτερα την Πολιτική Προστασία της Ν.Α.Ι. Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε προσωπικό, υπογράμμισε, και τη φετινή αντιπυρική περίοδο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων περιστατικών.


Στα μέτρα που έχουν ληφθεί κυρίως για την προστασία του περιαστικού δάσους αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Ιωαννίνων Φ. Μπουραντάς, ενώ στην ετοιμότητα των υπηρεσιών τους, αναφέρθηκαν ο ταξίαρχος – διοικητής της 8ης Μεραρχίας Ευστ. Βούτος, όπως και οι εκπρόσωποι της Δασικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας της ΔΕΗ, Δήμων, εθελοντικών οργανώσεων.

Επίσης τοποθετήθηκαν ο νομαρχιακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης «ΑΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ» Πρόδρομος Χατζηεφραιμίδης και ο Αντινομάρχης Μιχάλης Πλιάκος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χατζηεφραιμίδης τόνισε την ανάγκη ελέγχου των δεσμεύσεων που λαμβάνονται κατά την συνεδρίαση του ΣΝΟ και της έγκαιρης διευθέτησης των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ώστε ο απαιτούμενος εξοπλισμός να είναι στη διάθεση της νομαρχίας πριν εμφανιστούν τυχόν προβλήματα. Ζητούμενο είναι ακόμη η έγκαιρη προειδοποίηση για την εκδήλωση πυρκαγιάς από τα πυροφυλάκια των πυροσβεστικών και δασικών υπηρεσιών, τους πολίτες και τους συνοριοφύλακες.
Στη χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχε και ο πρόεδρος του Πάρκου Βόρειας Πίνδου Κωνσταντίνος Κασιούμης, δηλώνοντας την συνεργασία του συνόλου του Φορέα για την προστασία του μοναδικού φυσικού πλούτου της περιοχής.

 

Πηγή: Ανεξάρτητος

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker