Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΗ συγχώνευση επέφερε την πλήρη εμπλοκή της διευθέτησης των φορολογικών υποθέσεων της Κόνιτσας.

Η συγχώνευση επέφερε την πλήρη εμπλοκή της διευθέτησης των φορολογικών υποθέσεων της Κόνιτσας.


Στα χαρτιά, εκεί όπου χαράσσεται η «υψηλή πολιτική», η συγχώνευση των εφοριών υποτίθεται ότι είναι ένα μέτρο το οποίο θα καταστήσει τη διοίκηση οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη στον συγκεκριμένο τομέα. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η απορρόφηση της εφορίας Κόνιτσας από εκείνη των Ιωαννίνων.

Στην πράξη, όμως, η συγχώνευση επέφερε την πλήρη εμπλοκή της διευθέτησης των φορολογικών υποθέσεων της Κόνιτσας.

Ο λόγος είναι ότι τα αρχεία της Κόνιτσας απλώς φορτώθηκαν φύρδην μίγδην μέσα σε τσουβάλια, τα οποία μεταφέρθηκαν στα Ιωάννινα, όπου και αφέθηκαν στην ησυχία τους, διότι οι υπάλληλοι της εφορίας Ιωαννίνων δεν έχουν τη διάθεση να αφιερώσουν τον απαραίτητο χρόνο για την τακτοποίησή τους.

Παρόμοιες καταστάσεις παρατηρούνται και σε άλλες περιπτώσεις ανάλογων συγχωνεύσεων και φωτίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα, το οποίο κανένα Μνημόνιο δεν μπορεί να μας λύσει: πώς θα κάνουμε το κράτος να δουλέψει στοιχειωδώς.

Καταλαβαίνω πόσο άχαρα είναι τέτοια θέματα «χαμηλής πολιτικής»· αλλά δεν είναι καιρός, επιτέλους, κάποιος να ασχοληθεί μαζί τους σοβαρά;

 

Πηγή: Καθημερινή

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker