Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΤου έκλεψαν το όπλο και συνελήφθη, επειδή δεν το φύλαγε καλά

Του έκλεψαν το όπλο και συνελήφθη, επειδή δεν το φύλαγε καλά

Ένας 52χρονος στην Κόνιτσα, κατήγγειλε στην αστυνομία ότι του έκλεψαν το όπλο.

Και αντί η αστυνομία να πιάσει τον κλέφτη, έπιασε τον καταγγέλοντα, επειδή δε φύλαγε καλά το όπλο του!  Από το αστυνομικό τμήμα Κόνιτσας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του, για πλημμελή φύλαξη οπλισμού και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, ο 52χρονος πήγε στην αστυνομία  και είπε ότι  άγνωστοι δράστες διέρρηξαν αποθήκη του και αφαίρεσαν μία κυνηγετική καραμπίνα, ιδιοκτησίας του, για την οποία είχε ληγμένη άδεια κατοχής.

 

Οδηγίες για τη φύλαξη των κυνηγετικών όπλων

• Οδηγίες για τη φύλαξη των κυνηγετικών όπλων δίνει με ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, με αφορμή περιστατικό κλοπής.


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση  συστήνει μεταξύ άλλων, όπως τα κυνηγετικά όπλα πρέπει να φυλάσσονται πάντα στη μόνιμη κατοικία του ιδιοκτήτη και σε κλειδωμένο χώρο. Η πρόσβαση πρέπει να είναι αδύνατη σε οποιονδήποτε άλλο, πλην του κατόχου και ιδιαίτερα των παιδιών.

Πρέπει απαραίτητα να είναι λυμένο τα δε φυσίγγια να φυλάσσονται σε ξεχωριστό μέρος. Επιπλέον σημειώνεται ότι απαγορεύεται ο δανεισμός του όπλου σε άτομα που δεν έχουν άδεια θήρας και υπενθυμίζεται ότι πρέπει οι κάτοχοι τους, να ελέγχουν τις άδειες κατοχής και να προσέρχονται στις κατά τόπο Αστυνομικές Αρχές για την ανανέωσή τους, πριν παρέλθει η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους.

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker