Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΣε νέες περιπέτειες η Δωδώνη… Οδεύει προς δεύτερη πώληση η γαλακτοβιομηχανία

Σε νέες περιπέτειες η Δωδώνη… Οδεύει προς δεύτερη πώληση η γαλακτοβιομηχανία

Είναι κοινό μυστικό για τους Ηπειρώτες κι όχι μόνο ότι τα πράγματα στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και παρά την επιχείρηση που γίνεται από κύκλους της διοίκησης του άλλοτε κολοσσού της περιοχής να διαφημιστούν οι εξαγωγές και οι...χορηγίες, τα βερεσέδια προς τους κτηνοτρόφους αποτελούν την πιο αποστομωτική απάντηση.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι η συνηθισμένη σε πάσης φύσεως διαρροές, διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας, τηρεί σιγή ιχθύος από την Κυριακή, όπου το έγκριτο Βήμα αποκάλυψε τις προθέσεις της να εγκαταλείψει τη Δωδώνη μεταπουλώντας την μάλιστα σε κάποια από τις εταιρίες που μετείχαν στο διαγωνισμό κι αποκλείστηκαν.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι η νέοι ιδιοκτήτες δεν έχουν καμία πρόθεση να ρίξουν κεφάλαια στην εταιρία και σημειώνει μάλιστα ότι εντός του 2014 η Δωδώνη θα ξαναπουληθεί!

Το γεγονός ότι έχουν περάσει τρεις ημέρες και από την διοίκηση της εταιρίας δεν έγινε η παραμικρή διάψευση στο δημοσίευμα του Βήματος, το οποίο περιέχει κι άλλες λεπτομέρειες, γεννά προβληματισμούς και αφήνει ευθέως να εννοηθεί ότι είναι βάσιμο.

Το Βήμα αρχικά αναφέρεται στις καθυστερήσεις των πληρωμών προς τους παραγωγούς και στη συρρίκνωση των πωλήσεων ενώ τονίζει με έμφαση πως η άλλοτε απροσπέλαστη ζώνη γάλακτος έχει σπάσει και στην αγορά της Ηπείρου εισέρχονται δυναμικά κι άλλες εταιρίες.

Και συνεχίζει:

«Και οι επενδυτές από την πλευρά τους δεν φέρονται διατεθειμένοι να βάλουν άλλα κεφάλαια. Έγκυροι παρατηρητές της αγοράς προβλέπουν ότι εντός του 2014 το θέμα θα ανοίξει και πάλι. Με απλά λόγια η Δωδώνη θα ξαναπουληθεί. Και μάλιστα σε χαμηλή τιμή, γιατί εν τω μεταξύ έχουν μειωθεί οι πωλήσεις της και τα μερίδιά της.

Μάλιστα ορισμένες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο μεγαλύτερος γαλλικός γαλακτοκομικός όμιλος Lactalis, που είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό, δεν έχει εγκαταλείψει τις προσπάθειες για εξαγοράσει τον πιο «γνωστό φετά» της ευρωπαϊκής αγοράς.

Αλλά και οι αδελφοί Σαράντη δεν μπορούν να το «χωνέψουν» πως ένα άγνωστο fund τούς την πήρε «μέσα από τα χέρια». Και δεν έχουν σκοπό να χάσουν δεύτερη φορά».

Το ρωσογαλλοαγγλικό fund λοιπόν που ορισμένοι το υποδέχθηκαν στην Ήπειρο μετά βαΐων και κλάδων, στους έντεκα μήνες που διαχειρίζεται τη Δωδώνη το μόνο που πέτυχε είναι να φέρει τη βιομηχανία σε ευθεία αντιπαράθεση με όλους αυτούς που την στήριζαν επί σειρά ετών. Τους κτηνοτρόφους.

Όσο για τις υποσχέσεις περί ξένων κεφαλαίων που θα εισέρεαν στην περιοχή αυτές εξανεμίστηκαν.

Το μέλλον της γαλακτοβιομηχανίας φαντάζει πλέον άγνωστο και αποδεικνύεται ότι η βεβιασμένη πολιτική απόφαση για το ξεπούλημά της, την οδηγεί σε πολύ μεγάλες φουρτούνες και μαζί το σύνολο του πρωτογενούς τομέα της Ηπείρου.

 

Πηγή: .epiruspost.gr

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker