Βρίσκεστε εδώ: HomeΕιδήσειςΕπικαιρότηταΚτηματολόγιο στην Κόνιτσα μέχρι το ..2020

Κτηματολόγιο στην Κόνιτσα μέχρι το ..2020

Αρχίζουν νέα έργα κτηματογράφησης που αφορούν το 65% της ελληνικής επικράτειας και έχουν προϋπολογισμό 572 εκ. ευρώ

Ολόκληρη η χώρα θα έχει Κτηματολόγιο έως το 2020. Αυτό υποστήριξε χθες, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιάτη

Όπως δήλωσε, εντός της εβδομάδας θα προκηρυχθούν 28 νέα έργα κτηματογράφησης, προϋπολογισμού 572 εκ. ευρώ, τα οποία θα αφορούν περισσότερους από 4.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ από τους 5.700.
Ειδικότερα, η νέα προκήρυξη, με την οποία ουσιαστικά ξεκινά η 4η γενιά κτηματογράφησης, αφορά 16 εκατ. δικαιώματα, δηλαδή το 42% του συνόλου των δικαιωμάτων και θα καλύπτει το 65% της ελληνικής επικράτειας, δηλαδή περίπου 86 εκατ. στρέμματα.

Σήμερα στη χώρα λειτουργούν 102 προσωρινά κτηματολογικά γραφεία  και εντός του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν άλλα 13.


Η μεταβατική περίοδος της λειτουργίας των υποθηκοφυλακείων ως κτηματολογικών γραφείων τελειώνει καθώς όπως υποστήριξε ο κ. Μανιάτης, είναι έτοιμο το θεσμικό πλαίσιο «ώστε εντός του 2014 να  προχωρήσουμε στα οριστικά κτηματολογικά γραφεία».

Απογοητευτική είναι ωστόσο η εικόνα για την πορεία των δασικών χαρτών. Από το σύνολο των υπό κατάρτιση χαρτών, μόνο το 3% έχει σήμερα κυρωθεί.

Σε ό,τι αφορά την  Π.Ε. Ιωαννίνων η κτηματογράφηση θα γίνει στους δήμους Β. Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Ιωαννιτών, Κόνιτσας, Μετσόβου και Πωγωνίου  (Τμήματα της Σύμβασης Β’) με προϋπολογισμό τα 10 εκ. ευρώ περίπου.
 

Τελευταίες Ειδήσεις

Pagemaker